Öğrenci Kariyeri Banner

Apple, Heyecanla Beklenen iPhone Özelliğinin Patentini Aldı!

Apple, Heyecanla Beklenen iPhone Özelliğinin Patentini Aldı!

Apple'ın, iPhone kullanıcılarının uzun süredir merakla beklediği özelliğin patentini aldığı ortaya çıktı. Şirketin planladığı teknoloji uygulama koyulduğunda, kullanıcılar tersine şarj özelliğine kavuşabilecekler.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple’ın, üretimini gerçekleştirdiği akıllı telefonları için yeni bir patent aldığı ortaya çıktı. Bununla beraber artık iPhone’lar, uzun zamandır beklenen tersine şarj teknolojisine kavuşabilecek.

İkinci Bir Telefon Şarj Edilebilecek!

Geçtiğimiz yıllarda Apple’ın tersine şarj teknolojisinin patenti için FCC’ye başvuruda bulunduğu iddia edilmişti ve şirketten bu iddiaya yönelik herhangi bir açıklama gelmemişti. Kısa süre önce ise Apple analisti Mark Gurman, bu teknolojinin pek de mümkün olmadığını ve oldukça uzun zaman alacağını söylemişti.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nin kayıtlarında görülen yeni bir patente göre Apple, iPhone’lar için tersine şarj etme desteğini getirmeyi hedefliyor. Patentte yer alan bilgilere göre şirket, bunun için cihazın arkasına manyetik bir bileşen yerleştirecek.

iPhone’de olacak manyetik bileşen, şarj edilmek istenen ikincil cihazı sabitleyecek ve sonrasında ise tersine şarj etme işlemi uygulayacak. Yani aslında iPhone bataryasındaki güç, herhangi bir kablo gereksinimi duymadan, manyetik bileşen aracılığıyla ikinci cihaza yönlendirilecek.

Aslında tersine şarj etme teknolojisi piyasaya sürülen Android akıllı telefonların büyük çoğunluğunda var. Apple, MagSafe adındaki kablosuz şarj teknolojisini daha önce tanıtmıştı ancak iPhone kullanıcıları tarafından üçüncü taraf ve birden fazla bileşen gerektirdiği için kullanılmıyor

Apple’ın tersine şarj etme teknolojisi iPhone 15 modellerinde yer alabilir. Ayrıca şirket, Apple Watch, AirPods veya iPad için de bir destek sağlayabilir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.