Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizcenizi Geliştirmenize Yardımcı Olacak 10 Film!

İngilizcenizi Geliştirmenize Yardımcı Olacak 10 Film!

Yabancı dil gelişiminde okumak ve ezberlemek kadar dinlemek de oldukça önemlidir. Bu sebeple günlük konuşma dilinde ilerleyen filmleri altyazılı olarak izlemek, yabancı dil gelişiminize ve telaffuzunuza katkı sağlayacaktır.

İngilizcenizi geliştirme aşamasında izleyebileceğiniz basit seviyedeki filmleri sizler için derledik.

1- Toy Story

Oyuncak Hikayesi'nde Andy oyuncak koleksiyonu yapmayı çok seven ve oyuncaklarına değer veren küçük bir çocuktur. Ancak Andy'nin oyuncakları hakkında bilmediği bir şey vardır. Bu da Andy'nin yokluğunda, oyuncaklarının kovboy Woody'nin önderliğinde hayata geldiğidir. 

2- The King's Speech

 Kral 6'ncı George'un gerçek hikâyesine dayanarak yapılan bu filmde, Kral olmaya itilen korku içindeki bir adamla, onu Kral olabileceğine ve kekemeliğini yenebileceğine inandırmaya azmeden çılgın terapistin hikayesi anlatılıyor

3- Harry Potter Serisi

Filmin konusu; Harry'nin karanlık bir büyücü olan Lord Voldemort'un ölümsüz olmayı, Sihir Bakanlığı olarak bilinen büyücü yönetim kurulunu devirmeyi ve tüm büyücüleri ve Muggle'ları (büyülü olmayan insanlar) boyun eğdirmeye çalışması ve buna karşı bir hayat mücadelesi vermesidir

4- The Shawshank Redemptation

Stephen King'in Rita Hayworth ve Shawshank'in Kefareti adlı novellasından uyarlanan film, masumiyetini iddia etmesine rağmen karısını ve sevgilisini öldürdüğü gerekçesiyle Shawshank Devlet Cezaevi'nde yaklaşık 20 yılını geçiren bankacı Andy Dufresne'in hikayesini anlatıyor.

5- Love Actually

Günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan "Aşk Her Yerde" adlı bu film, aşkın yüceliği üzerine bir yapım.

6- Forrest Gump

Film, öğrenme güçlüğü yaşayan ancak atletik olarak inanılmaz yeteneklere sahip Forrest Gump'ın, doğum yılı olan 1944 ve 1982 yılları arasında gerçekleşmiş, bazen sadece gözlemlediği, bazen de başkalarına ilham verdiği 20. yüzyılın dönüm noktası olaylarını aktarıyor.

7- Pulp Fiction

Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirlerine aşık bir çift soyguncudur. Bu arada iki işi iyi bilen gangster, Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden biri olarak,patronlarına ödemeyi geciktiren bir kaç sahtekar genci vurmaya giderler. 

8- Theory of Everything

Hawking'in 60′lı yıllardaki yaşamını, sağlığına ilişkin kötü haberleri aldığı dönemi ve hepsinden de önemlisi eşi Jane ile olan ilişkisini anlatan filmde Hawking'i Les Miserables'dan hatırlanan Eddie Redmayne canlandırıyor. 

9- Four Weddings and a Funeral

New York'taki tüm hayatını arkasında bırakan Jess, İngiltere'de eski arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelecek ve büyük bir kişisel krizin ortasında kalacaktır.

10- Avatar

Bir hırsızlık olayında ağabeyi ölen yarı felçli Jake Sully, Pandora adındaki uzak bir gezegende misyonunun başına geçmeye karar verir. Bu yerde Na’vi adında giderek tükenmekte olan bir halk yaşamaktadır. Jake, kendilerine özgü bir lisanları, dünya görüşleri ve yaşam biçimleri olan halkın arasına karıştığında doğa ile de bütünleşir.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.