Öğrenci Kariyeri Banner

Time’a Göre 2022 Yılının En İyi Filmleri

Time’a Göre 2022 Yılının En İyi Filmleri

Dünyada her yıl yüzlerce film yapılıyor. Tüm bu filmlerin arasında Time editörleri 2022 yılının en iyi filmlerini açıkladı. Okulların sömestr tatilleri yaklaşmışken, sınavlardan sonra izleyebileceğiniz 2022 yılının en iyi filmlerini listeledik. 

Il Buco 

Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan film, Kuzey İtalya’daki tüm mağaraları araştıran bir grup insanı konu alıyor. Ağustos 1961'i gösterdiğinde genç üyeler, insanlar tarafından bilinmeyen diğer mağaraları keşfetmek için İtalya'nın güney kesimine doğru yola koyuluyor. 

EO

Film Polonya’da bir sirkte doğan Aİ adındaki bir eşeğin hikayesini konu alıyor. İyi ve kötü insanlarla karşılaşan, felaketlerle ve mutlulukla sınanan Aİ’nin hikayesi oldukça etkileyici. 

Tár

Cate Blanchett'in orkestra şefi Lydia Tár'ı canlandırdığı film, dünya çapında sanatının en iyilerinden biri olarak kabul edilen ve büyük bir Alman müzik orkestrasının ilk kadın şefinin hikayesini anlatıyor.

Elvis

Amerika’nın ünlü şarkıcısı Elvis Presley’in biyografisi niteliğinde olan bu film, çıktığı zamanlarda oldukça ses getirmişti. Austin Butler’ın Elvis Presley’i canlandırdığı bu filmde, Presley’in hayatının bilinmeyen yönleri gözler önüne seriliyor. 

Armageddon Time

James Gray'in çocukluk anılarına dayanan film, Ronald Reagan'ın seçimlere hazırlandığı sürecin tarihsel arka planında dostluk ve sadakati öğrenen bir büyüme hikayesini konu ediyor.

Aftersun 

Geçtiğimiz yılın oldukça konuşulan filmlerinden biri olan Aftersun, Türkiye’de geçmesi ve sıcak hikayesiyle gündemde kalmaya devam ediyor. Film boşanmış bir çiftin çocuğu olan bir kızın, babasıyla Türkiye’de yaptığı tatili konu ediyor.

The Fabelmans 

Ünlü yönetmen Steven Spielberg’in otobiyografisi niteliğinde olan bu filmin başrollerinde Michelle Williams ve Paul Dano yer alıyor. Spielberg’in anılarından ilham alan The Fabelmans, arkadaşlarıyla daha da büyük filmler çekebilmek için her zaman yeni bir donanıma ihtiyaç duyan genç Sammy Fabelman’ın hikayesini anlatıyor.
 

Kaynak


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.