Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'dan Yuvarlanabilir iPhone Geliyor!

Apple'dan Yuvarlanabilir iPhone Geliyor!

Teknoloji devi Apple'dan, devrim yaratacak bir patent haberi geldi. İddialara göre şirket, dünyada bir ilk olacak yuvarlanabilir iPhone'un patentini aldı.

Apple'ın patent belgelerinde bir eksen etrafında bükülen ince ve esnek bir ekrana sahip, rulo şeklindeki iPhone tasarımı görülüyor. Şirketin tasarımda, ekranı çizilmelere ve diğer hasarlara karşı korumak için, ekranın üzerinde koruyucu bir cam tabakasının yanı sıra leke, buğu ve yansıma önleyici ile anti-statik katmanlar gibi yapılar yer alıyor.

Yuvarlanarak Silindir Şeklini Alacak

Apple, iPhone 15'i Eylül ayında piyasaya sürecek olsa da, şirket yuvarlanabilir bir akıllı telefon çıkarmaya karar verirse, bu en az 2024 yılına kadar gerçekleşmeyecek. 

Ancak, Apple'ın geçmişte hiçbir zaman gerçek dünyada kullanılamayacak çok sayıda patent başvurusunda bulunduğu biliniyor. 

Aynı zamanda patent başvurusundaki çizimlerde, yuvarlanabilir ekranın dijital görüntülerin biçimini ve rengini tanımlayan bir piksel dizisinin bulunduğunu gösteriyor. 

iPhone yuvarlandığında, ekran bir eksen etrafında bir silindir üzerine bükülüyor ve Apple, yuvarlama ve açma işlemi sırasında korumak için cihazın iç kısmına birden fazla katman ekleme önerisinde bulunuyor.

Patentler bir ürünün fiilen piyasaya sürülmesini garanti etmese de, bir şirketin araştırma ve geliştirme çabaları hakkında önemli bilgiler sunuyor.

Apple'ın yuvarlanabilir akıllı telefon teknolojisini keşfetmesi, şirketin sınırları zorlama ve potansiyel olarak mobil cihazların geleceğini şekillendirme konusundaki kararlılığını gösteriyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.