Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'dan iPhone 15'e Devasa Fiyat Artışı!

Apple'dan iPhone 15'e Devasa Fiyat Artışı!

Teknoloji devi Apple tarafından Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 15'in, şimdiden dev bir fiyat artışı ile geleceği ortaya çıktı. 

Apple, iPhone 14 serisiyle satış rekorları kırarken bir yandan da iPhone 15 için hazırlıklarını sürdürüyor. Daha önce birçok kez bilgi gelen seri hakkında son gelen bilgilere göre serinin fiyatı ciddi oranda artacak.

Yüzde 20 Oranında Fiyat Artışı Olacak!

Apple, akıllı telefon dünyasının en önemli ismi olarak gösteriliyor. Durum böyle olunca rekabet dolu sektörün en pahalı cihazlarını üreten şirket olarak biliniyor. Ülkemizdeki ekonomik durumu göz önünde bulundurduğumuzda iPhone satın almak için oldukça büyük paraları cepten çıkarmayı göze almak gerekiyor

Üstelik son gelen bilgilere göre iPhone 15 fiyat artışı yaşayacak. Bu artış zaten bekleniyordu ancak gelen bilgilere göre, fiyatlarda beklenenin de üzerinde bir sıçrama olabilir. Revegnus’a göre serideki standart modellere yüzde 12, pro modelleri ise yüzde 20 oranında fiyat artışı yapılacak.

Bu denli fiyat artışının nedeni olarak serinin işlemcisi gösteriliyor. Serinin pro modelleri yeni nesil Apple A17 Bionic işlemcilerini kullanacak. TSMC, 3nm sürecinde üretilecek işlemcilerde fiyat artışı yapacak. Bu durum da zincirleme bir fiyat artışına yol açıyor. 

iPhone 15 modelinin tanıtılmasına yaklaşık olarak 5 ay gibi bir süre olsa da telefon özellikleri hakkında birçok yeni iddia ortaya atıldı. iPhone 15 için yapılan en ciddi iddilar arasında; USB-C, periskop lens teknolojisi ve Apple imzalı bir yonga seti de yer alıyor. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.