Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'dan iPhone 14 Uyarısı!

Apple'dan iPhone 14 Uyarısı!

Apple, iPhone 14 satın almayı düşünenler için uyarıda bulundu. Çin'deki fabrikada yaşanan kriz nedeniyle üretimde bir hayli yavaşlama yaşayan teknoloji devinin, iPhone 14 üretiminde 20 milyon civarı düşüş yaşayacağı belirtildi

Apple’ın üretim ortağı Foxconn’un Çin’deki fabrikasında meydana gelen işçi krizi, iPhone 14 Pro ve Pro Max üretimlerini doğrudan etkiledi. Ünlü analist Kuo, özellikle Pro serisinin 15-20 milyon daha az üretileceğini tahmin ettiğini dile getirdi.

iPhone 14 Pro Almak Zorlaşacak!

Foxconn’un en büyük fabrikası olan Zhengzhou hattında bir süredir iPhone krizi yaşanıyor. İşçi protestolarından önemli ölçüde etkilenen fabrika, yılın son çeyreğinde stok sorunlarıyla başa çıkamayabilir. Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun iddialarına göre iPhone sevkiyatları yaklaşık yüzde 20 oranında düşecek.

Apple, son çeyrekte 80-85 milyon ünite iPhone 14 Pro ve Pro Max üretimi bekliyordu. Fakar işçi protestoları yüzünden 15-20 milyon ünite daha az üretilecek. Kuo’nun tahminine göre son çeyrekte 70-75 milyon iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max üretimi yapılacak.

Zhengzhou fabrikası, tüm iPhone modellerinin yaklaşık yüzde 60 ila 70’ini üretiyor. Fabrikadaki üretim hedeflerinin tutturulamaması ise Apple’ın planlarını büyük ölçüde bozabilir. Şirket, işçi protestolarını dindirmek için bir açıklama yaptı ve çalışanlar ile yeni bir anlaşma gerçekleştirdi.

Yine de Apple, yatırımcılarına gönderdiği notta iPhone 14 Pro ve Pro Max sevkiyatının aksayacağını bildirdi. CEO Tim Cook, önümüzdeki birkaç hafta içinde iPhone 14 Pro satın almanın normalden daha zor olacağını belirtti.

Analist Kuo, konuyla ilgili açıklamasında, “Ekonomik yavaşlamanın ortasında 4'üncü çeyrek iPhone 14 Pro serisine olan talebin ertelenmek yerine, önemli arz ve talep farkı nedeniyle, ortadan kalkacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.