Öğrenci Kariyeri Banner

Apple, 2023 Yılı Kazancını Açıkladı!

Apple, 2023 Yılı Kazancını Açıkladı!

Apple tarafından açıklanan 2023 üçüncü çeyrek raporlarına göre iPhone, iPad, Mac gibi ürünlerin tamamının satışlarında düşüş yaşandı.

Apple, 2023 yılı için üçüncü çeyrek kazançlarını açıkladı. Apple’ın donanım ürün kategorilerinin neredeyse tamamı üçüncü çeyrekte, 2022’nin üçüncü çeyreğine göre daha az satıldı. iPhone ve diğer ürünlerin satışlarında da düşüş görüldü.

iPhone Satışları Düştü!

Apple tarafından yayınlanan rapora göre iPhone gelirleri yüzde 2 düşüş göstererek 39,67 milyar dolara geriledi.

 Mac gelirleri yüzde 7 düşüşle 6.84 milyar dolara geriledi.

iPad yüzdesel olarak en fazla düşüş yaşayan ürün oldu! iPad satışları yüzde 20'ye gerileyerek 5.79 milyar dolara düştü. Apple CEO’su Tim Cook!'a göre ise iPad satışlarındaki bu yüksek düşüşün bir nedeni var. 

Tim Cook, iPad satışlarındaki düşüşün nedeni olarak Apple’ın geçen yıl bu dönemde büyük bir iPad Air lansmanından sonra bu sefer bu kadar heyecan verici bir şey olmadan yükselişe geçmesini gösterdi.

 Mac gelirindeki düşüşün nedeni ise PC pazarındaki daha büyük bir eğilimin parçası olabilir. Tüketiciler, COVID-19 salgınının ortasında yaşanan çılgınlık sırasında sürüm yükselttiği için çoğu şu an sahip oldukları ürünlerden memnun.

Büyüyen tek kategori, Apple’ın “Diğer Ürünler” olarak adlandırdığı  Apple Watch ve AirPods gibi giyilebilir ürünler kategorisi oldu. Diğer Ürünler, yıldan yıla yüzde 2 ile bir miktar büyüyerek 8,28 milyar dolara ulaştı. Genel olarak şirket için zorlu bir dönem olsa da kazanç raporundaki en iyi nokta diğerlerinin yanı sıra Apple Music, Apple TV+, AppleCare, Fitness+ vb. uygulamalar oldu.

Bu hizmetler yıldan yıla yüzde sekiz büyüme gösterdi ve 2021’in aynı çeyreğine göre yüzde 5,5 büyüdü. Bu, büyümenin hızlandığını gösteriyor. Bu durum Apple’ın satın alan tüketicilerden daha fazla para kazanma çabasında olduğunu gösteriyor olabilir. Cook, Apple’ın abonelik hizmetlerinde geçen yılın aynı dönemine göre 150 milyon artış gerçekleşerek ödeme yapan 1 milyardan fazla kullanıcısı olduğunu da söyledi.

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.