Öğrenci Kariyeri Banner

NASA, 2024'te Aya Göndereceği Astronotları Açıkladı!

NASA, 2024'te Aya Göndereceği Astronotları Açıkladı!

Yakın zamanda NASA ve CSA, 2024'te Ay'a göndereceği dört astronotu açıkladı.

Son yıllarda uzaya karşı ilgi arttı ve uzay çalışmaları artış gösterdi. Uzay çalışmalarını sürdüren NASA ve Kanada Uzay Ajansı (CSA), yeni bir duyuru yaptı. Bu duyuruda, NASA’nın Artemis II görevinde Ay’a gidecek olan astronotların isimleri açıklandı.

İşte Artemis II göreviyle Ay görevine gidecek olan o isimler!

NASA 2024'te Dört Astronotu Aya Gönderecek!

NASA, Houston’da yer alan Johnson Uzay Merkezi yakınlarındaki Ellington Field’da bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlikte CSA ile birlikte Artemis II göreviyle Ay’a gidecek olan astronotların isimleri açıkladı.

Ay’da uzun süreli bir varlık kurma amacıyla ilk mürettebatlı görev olan Artemis II ile birlikte dört astronot uzaya yolculuk yapacak. Bu görevle aya gidecek dört astoronot şu şekilde: Komutan Reid Wiseman, Pilos Victor Glover, Görev Uzmanı 1 Christina Hammock Koch ve Görev Uzmanı 2 Jeremy Hansen.

İlk önce bir uçuş testi gerçekleşecek. Yaklaşık 10 gün sürecek olan Artemis II uçuş testi, Uzay Fırlatma Sistemi roketinde başlayacak. Ayrıca bu görev Orion uzay aracının yaşam destek sistemini  kanıtlayacak ve insanların uzayda yaşaması için teknikleri doğrulayacak.

Kanada Uzay Ajansı’ndan sorumlu olan François-Philippe Champagne bir açıklama yaptı: “Ay’a geri dönüyoruz ve Kanada bu heyecan verici yolculuğun merkezinde yer alıyor. NASA ile uzun zamandır devam eden iş birliğimiz sayesinde Kanadalı bir astronot bu tarihi görevde uçacak. (…)”

Uçuşun Aralık ayında tamamlanması bekleniyor ve bu uçuş Artemis I misyonu üzerine kuruluyor. Bu sayede uzun vadeli insanlı keşif misyonlarını önü açılmış olacak. Uzay ajansın Ay’dan sonraki hedefi ise Mars! Ay görevi ilgili olarak NASA Johnson Direktörü Vanessa Wyche de bir açıklama yaptı: 

“50 yılı aşkın bir süredir ilk kez bu kişiler Ay’ın çevresine uçan ilk insanlar olacak. Mürettebat arasında ilk kadın, ilk siyahi ve Ay görevine çıkan ilk Kanadalı var. Dört astronot da herkesin yararına keşif yaparken insanlığın en iyisini temsil edecek.”

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.