Öğrenci Kariyeri Banner

Voyager Space ve Airbus El Sıkıştı: Yeni Uluslararası Uzay İstasyonu Kuruluyor!

Voyager Space ve Airbus El Sıkıştı: Yeni Uluslararası Uzay İstasyonu Kuruluyor!

Voyager Space ve Airbus, yeni bir Uluslararası Uzay İstasyonu kurmak için anlaşmaya vardı.Yeni Uluslararası Uzay İstasyonu kurulacak!

Yeni ticari uzay istasyonları için çalışmalar yapan firmalardan biri olan  Voyager Space, Starlab adlı Dünya yörüngesinde bulunan bir araştırma karakolunu geliştirmek için Airbus ile bir ortaklık kurdu.

Voyager Space ve Airbus, çarşamba günü ortak girişimlerini duyurdu ve yeni bir Uluslararası Uzay İstasyonu’nu kurmayı planladıklarını söylediler. 

Yeni Uluslararası Uzay İstasyonu İçin İlk Çalışmalar Başladı!

İki şirket yayınladıkları ortak bildiride: “ABD öncülüğündeki ortak girişim, uzay alanında dünya standartlarında liderleri bir araya getirirken, uzay araştırmalarında Amerikan ve Avrupa çıkarlarını daha da birleştirecek” dedi. Voyager, birkaç yıldır Starlab adlı özel sektöre ait bir uzay istasyonunun gelişimini yönetiyor. 

Starlab istasyonu,  NASA tarafından 2021’de finansman için seçilen üç istasyondan biri olmayı başardı. Voyager’ın bu projesi, maliyet paylaşımlı bir kamu-özel ortaklık düzenlemesi yoluyla Starlab istasyonu için tasarım ve mühendislik çalışmaları ile NASA’nın en büyük finansman ödülü olan 160 milyon $ almayı başardı.

Avrupalı havacılık şirketi Airbus ise Starlab programında artık daha büyük bir role sahip olacak. Ocak ayında Airbus’ın Voyager’ın Starlab ekibine katılacağının duyurulmasının ardından, bu hafta da açıklanan ortak bildiriyle, Airbus’ı uzay istasyonunun ortak sahibi olarak yeri olduğunu gösterdi.

Airbus uzay sistemleri başkanı Jean-Marc Nasr yaptığı basın açıklamasında:“İnovasyon ve teknolojik ilklerle ilgili bir geçmişe sahip olan Airbus, tarihi değiştirmek isteyen şirketlerle ortaklık yapmaktan gurur duyuyor” dedi.

NASA'nın amacı Uluslararası Uzay İstasyonu’nun 2030’da görev süresini dolduracağı zamana kadar en az bir ticari uzay istasyonuna sahip olmak. NASA’ya göre bu yeni uzay istasyonu stratejisi, devlet kaynaklarının Artemis ay programı ve Mars’a yapılacak insan misyonları gibi derin uzay araştırmalarına odaklanmasına kolaylık sağlayacak.

Voyager'a göre Starlab istasyonu 2028’de fırlatılmaya hazır olacak. İstasyonun tamamı tek bir ağır kaldırma roketiyle fırlatılacak. Söylenene göre Starlab ekibi önümüzdeki birkaç ay içinde uzay istasyonu için bir fırlatma sağlayıcısını açıklayacak.

 

Kaynak

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.