Öğrenci Kariyeri Banner

ANSO Yüksek Lisans ve Doktora Burs Başvuruları Başladı

ANSO Yüksek Lisans ve Doktora Burs Başvuruları Başladı

ANSO Yüksek Lisans ve Doktora Bursu

Burs Kapsamı: Yurt dışı

Mükerrer Burs Durumu: Herhangi Bir Kurumdan Burs veya Kredi Alınabilir.

Burs Geri Ödeme Durumu: Bu Burs Geri Ödemeli Bir Burs Değildir.

Burs Miktarı:Belirsiz

Burs Verilen Aylar:36-48 ay

Başvuru Başlangıç Tarihi:31.12.2020

Başvuru Bitiş Tarihi:31.03.2021 23:59

Başvuru Koşulları

  •  Çin vatandaşlığına sahip değilseniz,
  •  İngilizce veya Çince'de yetkinseniz,
  •  Yüksek lisans programına başvuranlar için: 1 Ocak 1991'den sonra (dahil) doğduysanız,
  •  Doktora programı adayları için: 1 Ocak 1986 (dahil) tarihinden sonra doğduysanız;
  •  USTC / UCAS'ın uluslararası öğrencileri için kabul kriterlerini karşılıyorsanız bu bursa başvurabilirsiniz.

Kapsam

  •  Aylık ödenek:
  •    Yüksek Lisans: 3000 RMB / ay
  •     Doktora: 6000 veya 7000 RMB / ay 
  •  Sağlık Sigortası
  •  Başvuru ücreti feragat
  •  Kendi ülkelerinden Çin'e seyahat sübvansiyonu (kişi başı bir seyahat)

Başvuru sırasında ev sahibi ülke olan Çin'deki sitede bulunan herhangi bir bursiyer, herhangi bir seyahat sübvansiyonu almaya hak kazanmayacaktır.

Finansman süresi (UZATMA YOK):

  •  Yüksek lisans programı: 36 aya kadar,
  •  Doktora programı: 48 aya kadar. 

Ödül alanların, USTC / UCAS veya CAS enstitüleri kolejlerinde ve okullarında Çin dili, Çin kültürü ve gerekli tüm kredilerin yanı sıra pratik araştırma ve derece tezlerini tamamlama konusunda merkezi eğitimi bitirmeleri gerekir.

Yıllık değerlendirmelerde başarısız olan herhangi bir yüksek lisans ödülü sahibi aşağıdakiler dahil sonuçla karşılaşacaktır:

  •  Bursunun sona ermesi

Yeterlilik sınavında veya yıllık değerlendirmede başarısız olan herhangi bir doktora ödülü sahibi aşağıdakiler dahil sonuçla karşılaşacaktır:

  •  Bursunun sona ermesi

ANSO Bursuna başarılı bir şekilde başvurmak için, başvuru sahiplerinin aşağıda belirtilen birkaç önemli adımı izlemeleri istenir:

1. UYGUNLUK KRİTERLERİNİ KONTROL EDİN:  

Bu burs için TÜM uygunluk kriterlerini karşıladığınızı doğrulamalısınız.(Bölüm III)

USTC başvuru sahipleri için, başvuru öncesinde bir ev sahibi süpervizör bulmanız zorunlu değildir. Sizi kabul eden birini bulursanız, ilgili materyalleri destekleyici belgeler olarak yükleyebilirsiniz. Aksi takdirde, USTC tarafından düzenlenen tarama prosedürlerinden sonra araştırma alanınızın bir gözetmeni tavsiye edilecektir.

UCAS başvuru sahipleri için, sizi kabul etmeyi kabul eden ilginize uygun bir profesör bulmanız gerekir. UCAS'ın uygun okulları / enstitüleri ve denetçilerinin bir listesi için buraya bakın  . Kendisine özgeçmişiniz, araştırma öneriniz ve diğer gerekli belgelerle birlikte açıklayıcı bir e-posta gönderin ve ANSO Bursu yüksek lisans / doktora programına UCAS'a başvurmak istediğinizi belirtin. Süpervizörünüz, başvuru malzemeleriniz süpervizörün bağlı olduğu enstitü / kolej tarafından ön incelemeden geçtikten hemen sonra UCAS sistemi tarafından kendisine otomatik olarak gönderilen e-postada gösterilen gerekli prosedürü bitirmelidir.

2. USTC / UCAS'E ONLINE KABUL BAŞVURUNUZU BİTİRİN, “GENÇ YETENEKLER İÇİN ANSO BURSU” nu SEÇİN.

A.  ANSO Bursu başvuru portalı için ANSO resmi web sitesini ziyaret edin :

 B. Başvurunuzu USTC / UCAS kabul sisteminde istendiği şekilde dosyalayın ve gönderin. Başvurunuzda “Genç Yetenekler için ANSO Bursunu” seçin. 

Aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere destekleyici belgeleri önceden hazırlamanız daha iyidir:

1) En az 2 yıl geçerliliği olan normal pasaportunuzun fotokopisi;

2) Özgeçmişinizi kısa bir araştırma deneyimi ile tamamlayın;

3) Sahip olunan üniversite diplomasının aslı

Yüksek lisans programına başvuranlar için: Öğrenci durumlarını gösteren ve beklenen mezuniyet tarihini belirten lisans derecesi sertifikası veya resmi mezuniyet öncesi sertifikası.

Doktora programına başvuranlar için: Lisans derecesi sertifikası.  Öğrenci durumunu gösteren ve beklenen mezuniyet tarihini belirten yüksek lisans derecesi veya resmi mezuniyet öncesi sertifikası.

4) İki referans mektubu:

Akademiden size ve çalışmanıza aşina olan iki hakem  taranmış referans mektuplarını  USTC / UCAS'ın çevrimiçi kabul sistemine yüklemelidir  .

5) Ayrıntılı araştırma önerisi;

6) Yayınlanmış en fazla 5 akademik makalenin başlık sayfalarının ve özetlerinin fotokopileri (varsa);

7) İngilizce ve / veya Çince bilgisinin kanıtı;

8) Yabancı Fiziksel Muayene Formu ( Ek )

Adaylar, Danışmanlar ve Hakemler için Son Tarih:

 31 Mart 2021 (Pekin Saati)

İletişim 

1) USTC başvuru sahipleri, lütfen iletişime geçin:

Bayan Lin Tian (Linda Tian)

ANSO Genç Yetenekler Bursu USTC Ofisi

Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Tel: +86 551 63600279

E-posta: isa@ustc.edu.cn 

2) UCAS başvuru sahipleri, lütfen iletişime geçin:

Bayan Yuchen Xie (Doktora Programı)

Genç Yetenekler için ANSO Bursu UCAS Ofisi

Çin Bilimler Akademisi Üniversitesi

Tel: +86 10 82674900

E-posta: phd@ucas.ac.cn

 

Bayan Menglin Hu (Yüksek Lisans Programı)

Genç Yetenekler için ANSO Bursu UCAS Ofisi

Çin Bilimler Akademisi Üniversitesi

Tel: +86 10 82672900

E-posta: master@ucas.ac.cn

İlgili taraflar

ANSO dünyanın dört bir yanından 37 uluslararası bilim ve eğitim kurumu tarafından 2018 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen ve sivil toplum kuruluşu olan uluslararası bir bilim kuruluşudur. ANSO, Bilim, Teknoloji, İnovasyon ve Kapasite Oluşturma (STIC) alanındaki somut uluslararası kooperatif girişimlerini katalize ederek ve uygulayarak, paylaşılan sürdürülebilir kalkınmayı ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin (SDG'ler) ilerletilmesini teşvik etmeye kararlıdır. ANSO'nun STIC aracılığıyla en acil bölgesel ve küresel zorluklara odaklanacağı öngörülmektedir. Bu odak noktası, üye ülkeler ve kurumlarla ortaklıklar ve işbirliği yoluyla bilimsel kapasite geliştirmeyi ve özellikle Küresel Güney'in ihtiyaçlarını desteklemeyi içerir. ANSO, BRI'nın faydalarının geniş çapta paylaşılmasını sağlamak için dünyanın bilimsel ve teknolojik toplulukları arasında işbirliğini de teşvik edecek. ANSO'ya katılımcılar arasında bilimsel tesislere ve bilgilere açık erişim olacak. Genç bilim adamlarının tımarlanması ve yetkilendirilmesi ANSO'nun özel bir odak noktası olacaktır. ANSO Bursu, bu hedefe ulaşmak için ana yaklaşımlardan biridir.

ANSO hakkında daha fazla bilgi edinin : http://www.anso.org.cn

CAS , Çin'deki doğa bilimleri, teknolojik bilimler ve yüksek teknoloji yeniliğine odaklanan kapsamlı bir araştırma ve geliştirme ağı, liyakate dayalı öğrenilmiş bir toplum ve yüksek öğrenim sisteminden oluşan Çin'de ulusal bir akademik kurumdur. Yaklaşık 60.000 personeli ve 50.000 lisansüstü öğrencisiyle 12 şubesi, 2 üniversitesi ve 100'den fazla enstitüsü vardır. 89 ulusal anahtar laboratuvarı, 172 CAS anahtar laboratuvarı, 30 ulusal mühendislik araştırma merkezi ve Çin genelinde yaklaşık 1.000 saha istasyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Liyakate dayalı bir toplum olarak, beş akademik bölümü vardır. CAS, Çin'in genel ve uzun vadeli kalkınmasıyla ilgili temel, stratejik ve ileri görüşlü zorlukları ele almaya kendini adamıştır. CAS, ANSO'nun önde gelen kurucu üyesidir.

CAS hakkında daha fazla bilgi edinin :  http://english.cas.cn/

USTC Çin Bilimler Akademisi tarafından 1958 yılında kurulan ilk üniversitedir. Bilim, mühendislik, yönetim ve insanlık bilimlerini içeren, sınır bilimi ve yüksek teknolojiye yönelik kapsamlı bir üniversitedir. USTC, Graduate School, School of Gifted Young, büyük ulusal bilimsel projeler, vb. Lansmanında başı çekmiştir. Şu anda önde gelen bir Çin üniversitesidir ve dünya çapında yüksek bir üne sahiptir ve bu nedenle ilk 9'dan oluşan Çin 9 Konsorsiyumu üyesidir. Çin'deki üniversiteler (USTC, Çin'deki en önemli yenilik merkezlerinden biridir ve "Bilimsel Elitlerin Beşiği" olarak kabul edilmektedir. USTC hem lisans hem de lisansüstü programlar sunmaktadır. 20 fakülte, 31 bölüm, yüksek lisans okulu ve Suzhou Enstitüsü, Şangay Enstitüsü, Pekin Enstitüsü, İleri Teknoloji Enstitüsü ve USTC'nin İlk Bağlı Hastanesi. QS, THE, US News ve ARWU olarak dünya çapında kabul gören üniversite sıralamasına göre, USTC her zaman Çin'deki en iyi üniversiteler arasında (5'ten 3'e kadar) ve dünyada yaklaşık 100. sırada yer almıştır. USTC, USTC tarafından kabul edilen ANSO Burs Programına yüksek lisans ve doktora adaylarının kayıt ve yönetiminden sorumludur.

USTC hakkında daha fazla bilgi edinin : http://en.ustc.edu.cn/

UCAS Eski adı CAS Graduate School olan, Çin'deki ilk yüksek lisans okuluydu. UCAS, 2014 yılında lisans öğrencilerini kaydetmeye başladı ve o zamandan beri sağlam bir yüksek öğretim sistemi kuruldu. Çin'deki en büyük lisansüstü eğitim kurumu olan UCAS'ın 50.000'den fazla devam eden öğrencisi var ve bunların yarısından fazlası doktora öğrencisi. Çin'in dört bir yanındaki CAS enstitülerinden gelen güçlü destekle UCAS, temel eğitim sistemi olarak "Bilimsel Araştırma ve Öğretimin Birleşmesi" felsefesini benimsiyor. UCAS'ta temsil edilen disiplinler, tüm bilim alanlarını ve% 90 mühendisliği içerir. Eylül 2019'da Essential Science Indicator'a (ESI) göre Küresel Üniversite Sıralaması'na göre UCAS, Çin'de 1 numara ve dünya genelinde 82. sırada yer aldı. Association of Pacific Rim Universities (APRU) üyesi olarak, UCAS, dünyaca ünlü 100'den fazla üniversite ile yakın ilişkiler kurmuştur. CAS denizaşırı kurumlara dayanan UCAS, B&R üzerinde kapasite geliştirmeyi teşvik etmek için yurtdışında eğitim ve araştırma için ortak merkezler inşa ediyor. UCAS, UCAS tarafından kabul edilen ANSO Burs Programına yüksek lisans ve doktora adaylarının kayıt ve yönetiminden sorumludur.

UCAS hakkında daha fazla bilgi edinin : http://english.ucas.ac.cn/

Cinsiyet: Tümü

Okul Bilgisi: Tümü

Okul Türü: Tümü

Okul:Tümü

Öğrenim Seviyesi: Tümü

Öğrenim Türü: Tümü

 

Daha detaylı bilgiye ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Kaynak

ANSO Bursu

E-bursum Bağlantısı


Bekem Yasemin Çatak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Bekem Yasemin Çatak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.