Öğrenci Kariyeri Banner

Amazon'un Gizli Belgeleri Sızdırıldı!

Amazon'un Gizli Belgeleri Sızdırıldı!

Engadget tarafından ele geçirilen şirket içi belgeler, Amazon'da işe başlayan çalışanların büyük çoğunluğunun, 90 gün bile dolmadan işten ayrıldığını ortaya çıkardı. Üstelik bu durum, Amazon'u da finansal olarak derinden etkilediği tespit edildi.

Son zamanlarda depolarındaki çalışma şartlarıyla yurt dışında sıkça gündeme gelen Amazon, bugün çarpıcı bir raporla tekrar gündemde zirveye çıktı. Engadget’ın eline geçen şirket içi belgeler, Amazon çalışanlarının şirketteki çalışma şartlarına sabredemediğini açığa çıkardı.

Yüksek Yıpranma İstifa Ettiriyor!

Yıl başında şirket içinde paylaşılan belgeler, şirket içi araştırmaları, slaytları ve elektronik tabloları içeriyordu. Belgelerdeki bilgiler, Amazon’un çalışanları elinde tutma yeteneği hakkında karamsar göstergeleri içeriyor, mevcut stratejinin de kuruluş için büyük bir finansal zarara yol açtığı gösteriyordu.

Çalışanlarda yaşanan bu durum, Amazon'u da finansal olarak derinden yaralıyordu. Rapora göre çalışanlarda görülen yüksek yıpranma oranı, şirkete her yıl tahmini 8 milyar dolara mal oluyordu. Bu sayının büyüklüğünü, Amazon'un 2021 genelinde toplam 33,36 milyar dolar gelir elde etmesiyle kıyasladığımızda anlayabiliyoruz

Amazon’dan Açıklama:

Amazon’a ulaşan Engadget, şirketin belgeler hakkındaki soruları yanıtlamayı defalarca reddettiğini açıkladı. Yorum için ulaşan bir sözcü, şu açıklamalarda bulundu:

“Şirket olarak, başarımıza her gün katkıda bulunanların çalışanlarımız olduğunun farkındayız ve bu yüzden her zaman nasıl yaptığımızı ve nasıl iyileştirebileceğimizi değerlendiriyoruz. Yıpranma, tüm işverenlerin karşılaştığı bir durumdur, ancak Amazon'u tercih edilen bir işveren yapmak için elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz. Bu, iyi bir ücret, kapsamlı yan haklar, güvenli bir iş yeri ve etkili, ancak her zaman gelişen sağlam eğitim ve öğretim fırsatları sunarak gerçekleştirilir.”

Tüm bunların yanı sıra Amazon, belgelerde yer alan sayısal verileri doğrulamadı veya yalanlamadı. Sözcü, bunun yerine şirket içi belgelerin zaman zaman “güvenilir veri eksikliği nedeniyle reddedildiğini veya düzeltilmiş bilgilerle değiştirildiğini” ifade etti. Bu belgede söz konusu durumun yaşanıp yaşanmadığını ise söylemedi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.