Öğrenci Kariyeri Banner

İlk Çıkan iPhone Rekor Fiyata Satıldı!

İlk Çıkan iPhone Rekor Fiyata Satıldı!

Bir devrimin başlangıcı olan iPhone birinci nesil, dudak uçuklatan fiyata satıldı. Açık artırmaya sunulan telefon tam olarak 39 bin 339 dolara alıcı buldu.

Apple’ın 1'inci nesil olarak adlandırdığı ilk iPhone geçtiğimiz günlerde açık artırmaya çıkarılmıştı. 2007 yılında Apple’ın kurucusu Steve Jobs tarafından tanıtılan ilk iPhone, çıktığında 599 dolarlık bir fiyata sahipti. Cep telefonunu açık artırmaya ilk sunulduğunda 30 bin dolardan alıcı bulması bekleniyordu. Cihaz, bugün yapılan satışla birlikte rekor fiyata alıcısını buldu. 

39 Bin 339 Dolara Alıcı Buldu!

Birinci nesil iPhone olarak adlandırılan ilk iPhone modeli, önceki yıllarda da birçok kez açık artırmaya çıkarılmıştı. En son 30 bin dolara alıcı bulan cihazın yine açık artırmada benzer fiyata satılması hedefleniyordu. Telefon eğer beklenen fiyata alıcı bulsaydı ilk çıktığı zamanki fiyatının tam olarak 50 katına satılacaktı. Ancak açık artırmaya sunulan iPhone 1'inci nesil, tam olarak 39 bin 339 dolara alıcı buldu.

Teknoloji devinin son çıkardığı serideki iPhone 14, 799 dolar fiyat etiketiyle satılıyor. Açık artırmadaki iPhone birinci nesil için ise 2500 dolardan başlayarak birçok teklif almıştı. İlk çıkan birinci nesil iPhone’un; 3.5 inç büyüklüğünde ekranı, 2 Megapiksel kamerası ve bir web tarayıcısı mevcut.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.