Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'e Profil Aktarımı Özelliği Geliyor!

Netflix'e Profil Aktarımı Özelliği Geliyor!

Netflix'in 'Profil Aktarımı' isimli yeni bir özellik geliştirdiği ortaya çıktı. Şirket, kullanıcıların şifre paylaşmasını durdurmak için artık resmen harekete geçti.

Yayın devi Netflix, kullanıcıların ortak hesap kullanmasının önüne geçmek için adımlar atmaya başladı. Daha önce şifre paylaşımını engellemek için somut adımlar atan şirket, şimdi de abonelerine kolayca hesap transferi yapma imkanı sağlıyor.

Netflix tarafından yayınlanan yeni blog yazısı, platformda artık hesap taşımanın mümkün olduğunu ortaya çıkartıyor. Mevcut bir hesaptaki üye profili, kolayca yeni bir hesaba aktarılabilecek. Profil Aktarımı isimli yenilik; kişiselleştirilmiş öneriler, izleme geçmişi, favori listesi ve ayarları taşımayı da barındırıyor.

Aynı Ev Dışındaki Kullanıcılardan Ücret Alınacak!

Ürün İnovasyon Müdürü Timi Kosztin, “Aileler büyür. İlişkiler biter. Ancak yaşam değişiklikleri boyunca, Netflix deneyiminiz aynı kalmalı. Değişikliklerle dolu bir yaşamda Netflix profilinizin sabit kalmasına izin verin, böylece arkanıza yaslanıp rahatlayabilir ve kaldığınız yerden izlemeye devam edebilirsiniz” diye konuştu.

Şirketin hizmet şartlarına göre, bir müşteri hesabının ev dışındaki kişilerle paylaşılması yasak. Bu sebeple platform, hesabını aynı evdeki bireyler dışında paylaşan kullanıcılarından fazla ödeme alacak bir sistem üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

İlk olarak Mart ayında bazı ülkelerde “ekstra üye” özelliği test edilmeye başlandı. Bu özellik, hesap paylaşımı yapan kişilerden ekstra ödeme almayı içeriyordu. Ayrıca Temmuz ayında “yeni ev ekle” özelliği ile aynı hesaba yeni kullanıcı eklemenin farklı bir versiyonunu paylaştı.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.