Öğrenci Kariyeri Banner

Almanya, 50 Bin Euro Maaşla İşçi Alımı Yapacak!

Almanya, 50 Bin Euro Maaşla İşçi Alımı Yapacak!

Almanya, Türkiye ve diğer ülkelerden işçi aramaya devam ediyor. Tıp, mühendislik, bilgisayar programcılığı, finans sektörü çalışan aramaya devam ederken yıllık ortalama brüt gelir 50 bin euro (yaklaşık 1 milyon TL) olarak belirlendi.

Almanya’da şubat ayında işyerlerinin 788 bin 004 işçi açığı olduğu duyurulmuştu. Mart ayında da tablonun aşağı yukarı aynı olması bekleniyor. 2030 yılına kadar bu açığın 7 milyonu bulması beklenirken yetkililer bunun gerekçesi olarak yaşlanan ve azalan nüfusu işaret ediyor.

Süresiz Kalmanın Önü Açılacak!

Alman ekonomi dergisi Wirtschaftswoche, Almanya'daki şirketlerin yüzde 40'ının uygun personel bulma sıkıntısı yaşadığını belirtti. 2030'da çalışan nüfusun 49.5 milyon, 2060'ta ise 35.7 milyon olması bekleniyor. Bu sebeple de yurt dışından ve özellikle de Türkiye'den işçi alımının önü açılıyor.

İlk olarak bir yıllık vize verilecek, ardından işin durumuna ve memnuniyete göre, süre uzatılacak ve süresiz olarak ülkede kalmanın önü açılacak. Henüz yasal hazırlıklar devam ediyor olsa da, şu anda bile uygun iş bulup davet alan Türkler, çalışma vizesi ile Almanya'ya gidebiliyor. 

Almanya'da İşçi Aranan Alanlar Şöyle:

- Sağlık: Tıp doktorları, hemşire ya da sağlık alanında araştırma yapanlar ve diğer sağlık personeli için yıllık ortalama brüt gelir en az 30 bin Euro. Yeni doktorların ve uzmanların ise 50 bini aşıyor.

- Mühendislikler: Makine mühendisliği, sanayi - kontrol mühendisliği, elektrik mühendisliğinde da büyük açık mevcut. Dil bilen Türk mühendisler, uygun iş daveti aldığında Almanya'da çalışma hakkı kazanabilecek. Yeni başlayanların yıllık ortalama brüt geliri ise 50 bin Euro.

- IT'ciler ve Yazılımcılar: Bilgisayar programcıları, yazılımcılar, bu alandaki uzmanlar çok aranıyor. Yeni işe girenlerin yıllık brüt geliri ortalama 50 bin Euro.

- Ekonomistler ve İşletmeciler: İşe yeni başlayanların yıllık ortalama geliri 45 ile 50 bin Euro arasında değişiyor.

- Müşteri Temsilcileri: Hemen her alanda müşteri temsilcileri, danışmanlar, çeşitli hesap yöneticileri aranıyor. Ayrıca, çeşitli fabrikalarda üretim yardımcıları, yani kalfalara da ihtiyaç var. Yıllık brüt gelirleri 50 bin Euro'ya yakın.

- Kaynakçı, Kaloriferci, Demirci: İnşaat sektöründe de uzmanlara ihtiyaç var. Kaynakçı, su tesisatçısı, kaloriferci, demirci ustaları kolay vizeyle gidebilecek. 

- Nakliye ve Lojistik: Almanya, ülke içinde nakliye ve lojistik sektöründeki işçi açığını da doldurmakta zorlanıyor. Bu alanda Türk firmaları, kendi işçileri ile sektöre girebilir. Yapılacak işin büyüklüğüne göre kazanç da değişiyor ancak yılda 30 bin Euro ortalama gelir mümkün.

- Havacılık, Meyda ve Hizmet: Medyada iş bulan gelebilecek. Havacılık sektöründe gelişmiş- uzman personele ihtiyaç büyük. Bu iki alanda yıllık 50 ile 100 bin Euro kazanmak mümkün. Ayrıca hizmet sektöründe de sıkıntılar yaşanıyor. Turizmciler, Türk restoranları, Alman lokantaları çalışacak eleman bulamıyor. Türkiye'den garson getirmek için aylardır bekleyenler var. Garsonların yıllık geliri en az 30 bin Euro.

- Havaalanı: Havaalanlarında da nitelikli personel ihtiyacı var. Almanca ya da İngilizce bilenler tercih edilecek. Bu alanda eğitimini tamamlamış ve uluslararası alanlarda tecrübeli olanlar tercih edilecek.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.