Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul'da Olası Tsunaminin Hangi İlçeleri Vuracağı Açıklandı!

İstanbul'da Olası Tsunaminin Hangi İlçeleri Vuracağı Açıklandı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli depremlerin ardından tüm gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Uzmanlardan, kentte yaşanabilecek olası bir deprem sonrası beklenen tsunamiye ilişkin oldukça dikkat çeken bir uyarı geldi.

Kentin Avrupa Yakası’nın başlıca yerleşim merkezleri Fatih, Zeytinburnu, Avcılar, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Silivri’nin tsunami riskiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

'Cerrahpaşa'yı Su Basma Riski Yüzde 46'!

Tsunami Risk Analizi ve Eylem Planı kitapçığında Cerrahpaşa, Aksaray ve Katip Kasım mahallelerindeki bazı yapıları su basma riski, sırasıyla yüzde 46.1, yüzde 44.6 ve yüzde 44.4 olarak belirtiliyor. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Yedikule’ye dikkat çekilen raporda, “Deniz altı heyelanı kaynaklı bir tsunami durumunda sahil yolunda ilerleyen dalgaların alt geçitlerden ve tren yolu güvenlik duvarları üzerinden aşarak Kadırga İlkokulu’na kadar ilerleyeceği hesaplanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Büyükçekmece için hazırlanan raporda Fatih ve Mimar Sinan Mahallelerinde yüzde 17’lik su basma riski olabileceği belirtiliyor. Küçükçekmece’de olası bir tsunaminin Kanarya, İstasyon ve Yarımburgaz mahallelerinde risk yaratacağı da rapordaki veriler arasında yer alıyor.

Raporda, Silivri’ye ilişkin şu ifadeler kullanıldı: "Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde mesken yapılarının yüzde 31.6’sı su basmasından etkilenirken, Balaban Mahallesi’ndeki mesken yapılarının yüzde 28.6’sının suyla teması olduğu tespit edilmiştir."

Avcılar için, "Denizköşkler Mahallesi’nde yüzde 17.5’lik su basma alanı yüzdesi hesaplanıyor" ifadeleri kullanırken, Zeytinburnu için, "Kazlıçeşme’de idari yapıların yüzde 3.1’nin, ticari binaların yüzde 7.3’ünün su basmalarından etkilenebilir" tahmininde bulunuldu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.