Öğrenci Kariyeri Banner

TOGG, Bir Türk Yüzünden Fransa'da Marka Tescili Alamıyor!

TOGG, Bir Türk Yüzünden Fransa'da Marka Tescili Alamıyor!

Yakın zamanda Türkiye'de ön siparişe açılan Togg'un bir Türk nedeniyle Fransa'da marka tescili alamadığı öğrenildi.

Yalnızca Türkiye'de değil, dünya pazarında da kendine yer bulmayı amaçlayan Togg'un, bir Türk tarafından Fransa'da kurulan, aynı isimli bir tekstil markası nedeniyle ülkede marka tescili yapamadığı ortaya çıktı.

TOGG'un Tescil Başvurusu Reddedildi!

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Faik Erdemli'nin özel haberine göre Fransa'da yaşayan bir Türk gurbetçi olan Muhittin Şahin, 2019 yılında henüz Togg hakkında bir bilgi yokken tekstil üretimi yapmak için Togg marka adı için marka tescili oluşturuyor. Altı ay boyunca verilen geçici kullanım izni, altı ayın sonunda kimseden itiraz gelmeyince Muhittin Şahin adına tescilleniyor.

Tekstil ve moda alanında üretim yapma hakkını elde eden Muhittin Şahin, ürünlerini toptan olarak üretmeye başlayıp Fransa'da satışa çıkarıyor. Ancak daha sonrasında Togg markasının tanıtılmasıyla birlikte Muhittin Şahin'in tekstil ürünleri ilgi görmeye başlıyor ve üretim stratejisini değiştiren Şahin, direkt olarak kendi Togg markasının yer aldığı ürün tasarımları üzerine yoğunlaşıyor. Üstelik bu dönemde dünyanın en ünlü modellerinden Adriana Lima ile markasını giymesi için anlaşma da yapıyor.

Nice sınıflandırmasının 3,18 ve 25'inci maddelerini de kapsayacak şekilde üretim yapmak isteyen yerli otomobil üreticisi Togg, Faik Erdemli'nin iddiasına göre avukatları aracılığıyla mahkemeye başvuru yapıyor. 

Mahkemeden ret cevabı alan Togg için tek çıkar yol olarak Şahin ile anlaşma yolu gösteriliyor. Muhittin Şahin'in bu ay içerisinde Togg yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştireceği de iddialar arasında yer alıyor. Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ağı'nın TMview hizmeti üzerinden Togg adı altında iki markanın tescil edildiği görülüyor.

Şu an için iki marka da Nice sınıflandırmasının 3, 18 ve 25'inci maddelerini kapsıyor olarak görünse de Erdemli'nin iddiasına göre mahkeme bu konuda Togg aleyhinde karar verdi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.