Öğrenci Kariyeri Banner

Ajanda Kullanmanın 5 Büyük Faydası

Ajanda Kullanmanın 5 Büyük Faydası

Zaman yönetimi konusunda en etkili yöntemlerden biri olan ajanda kullanmanın faydalarını sizin için listeliyoruz. Buyrun yazımıza...

1) Zamanınızı Daha İyi Yönetirsiniz

Günümüzde yetişkin bir birey için en önemli becerilerden biri de zaman yönetimidir. Zaman yönetimi konusunda başarılı olan kişiler, günlük hayatta daha aktif ve verimlidirler. Zamanınızı doğru şekilde yöneterek, günlük işleriniz için harcadığınız zamanları planlayıp, kontrol edebilirsiniz. Bunun için en kullanışlı araç ise şüphesiz, ajanda! 

Ajandalar sayesinde, günlük, haftalık veya aylık planlar yapabilirsiniz. Kendinize belli periyotlarla programlar oluşturup planlı bir şekilde kontrolünü sağlayabilirsiniz. 

2) Unutkanlığınız Yüzünden Yaşadığınız Sorunlar Son Bulur

Kariyeriniz için çok önemli olan sınavı veya bir toplantıyı kaçırmış olduğunuzu düşünün. Kaçıracağınız şeyler sadece sınav ve toplantıdan mı ibaret olur, yoksa onlar sayesinde edineceğiniz şeyler de kayıp mıdır?

Geçmişte unutkanlıktan muzdarip olmuş olabilirsiniz. Peki, bu duruma son vermeye ne dersiniz? Basit bir şekilde ifade etmek gerekirse, sahip olduğunuz ajanda sayesinde, önemli olan aktivitelerinii asla unutmayacağınız garanti altında olur. Yapacağınız aktivitelerin, tarih ve saatlerini yazarak kontrol edebilir ve unutma gibi ihtimalleri ortadan kaldırabilirsiniz. 

3) Hayatınızı Kaydedersiniz

Ajanda sahibi olmanın en büyük avantajı, yaptığınız ve yapacağınız faaliyetleri kaydediyor olmanızdır. Son toplantınızın ne zaman olduğunu, doktor randevunuza ne zaman gideceğinizi, sınav tarihinizi veya sunum yapacağınız tarihinizi hatırlamıyorsanız eğer endişelenmenize gerek yok. Ajandanızın sayfalarında ileriye veya geriye giderek ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz tüm bilgilerin bir arada ve düzenli bir şekilde olması günlük hayatınızı daha düzenli hale getirir.

Kısacası, ne yaptığınız ve ne yapacağınız bellidir. Üstelik hepsini siz belirlediniz, neye önem verilmesi gerektiğine siz karar verdiniz.

4) Motive Olursunuz 

Motivasyon, hayallerinizi gerçekleştirmek için gerekli olan en önemli şeylerden biridir. Peki ya siz, yaptığınız işlere bakarak motive olanlardan mısınız?  O zaman ajanda kullanmak tam da size göre.

1 ay sonrası için hazırlamanız gereken bir işi, teslim tarihinden çok önce bitirdiğinizi ve bunu ajandanıza kaydettiğinizi düşünün. Ajandanızın sayfalarını çevirirken, o işinizin bitmiş olduğunu görmek sizi büyük ölçüde motive edecektir. Yaptığınız ve yapacağınız işleri ajandanıza kaydederek kendinizi hem motive etme imkanı bulacak hem de işinizden dolayı oluşan stresiniz azalacaktır. 

Ajanda kullanarak motivasyonunuzu arttırmayı istiyorsanız eğer, her güne bir söz yazın. Her sabah ajandanızı açtığınızda, motive edici güzel bir sözle karşılaşmak, gün içindeki verimliliğinizi ve enerjinizi yükseltecektir. 

5) Üretkenliğiniz Artar

Ajanda kullanmak sizi daha organize biri yapacaktır. Yapmanız gereken işleri önem sırasına göre sıralayıp, öncelik vermeniz gereken işi fark edebilirsiniz. Bu sayede işlerinizi kategorize edip, kendinize, sevdiğiniz işte yoğunlaşma fırsatı verebilirsiniz. Bu da size başarıyı getirecektir. Eğer böyle bir düzende ilerlemezseniz, erteleme veya her işinize aynı seviyede öncelik verme gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlar sizin verimliliğinizi düşürüp üretkenliğinizi de azaltacaktır. 

Basit bir şekilde ifade etmek gerekirse, ajanda sizi sistematik olmaya zorlayacak ve size disiplin katacaktır. 

Özgün İçerik


Serap  Akın

DEÜ - Yönetim Bilişim Sistemleri

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.