Öğrenci Kariyeri Banner

61 Milyon Kişinin E-Devlet Verilerinin Çalınarak Satışa Çıkarıldığı İddia Edildi!

61 Milyon Kişinin E-Devlet Verilerinin Çalınarak Satışa Çıkarıldığı İddia Edildi!

Dün öğlen saatlerinde ortaya çıkan iddialara ve onaylanmış yabancı hesapların paylaşımlarına göre 61 milyon vatandaşın e-Devlet verisi çalınarak satışa çıkarıldığı öğrenildi.

25 Şubat Cumartesi günü öğlen saatleri ortaya atılan bir iddiaya göre yine e-Devlet verilerinin çalındığı öğrenildi. İddianın sahibi, Hydra Market rumuzlu bir Dark Web kullanıcısı olduğu belirtildi.

11 Saat İçerisinde Tüm Veriler Satılmış!

Yabancı kaynaklı siber tehdit bildirisi yapan onaylanmış Twitter hesapları Cyberthint ve FalconFeedsio üzerinden yapılan paylaşımlara göre 61 milyon kişinin e-Devlet verilerinin çalındığı söyleniyor.

Cyberthint’in iddia ettiğine göre Hydra rumuzlu kullanıcı, 61 milyon Türkiye vatandaşının e-Devlet şifresinin verisine ulaşarak satışa çıkarmış. Yine bu kişinin iddiasına göre satışa çıkarıldıktan sonra verilerin hepsi 11 saat içerisinde satılmış.

Şu anlık konu hakkında herhangi bir doğrulama gelmedi ancak eğer ortaya atılan bu iddialar doğruysa, Türkiye’deki 61 milyon vatandaşın bilgisayarında kötü amaçlı yazılım dolu veya birçok insan phishing’e maruz kalmış demektir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.