Öğrenci Kariyeri Banner

NASA'dan Antakya Paylaşımı!

NASA'dan Antakya Paylaşımı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilimizi vuran deprem felaketlerinin ardından NASA, bölgeden yeni uydu görüntüleri paylaştı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremler sonrası durumun vehametini ve yıkımı ortaya koyan birçok görüntü ile karşılaştık. Özellikle gelen uydu görüntüleri, kentlerdeki yıkımın ne derece büyük olduğunu görmemize olanak sağlıyordu.

44 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca kişinin ise evsiz kaldığı felaket sonrası hem ülkemizde hem de dünya genelinde düzenlenen yardım kampanyalarıyla yaraların sarılmasına çalışılırken bölgeden yeni uydu görüntüleri de gelmeye devam ediyor.

''Antakya'da Karanlık Geceler''

NASA-NOAA Suomi NPP uydusundaki Visible Infrared Imaging Radiometer Suite'ten (VIIRS) elde edilen son görüntüler 'Antakya'da Karanlık Geceler' başlığı ile paylaşıldı. Görüntüler, Hatay'ın deprem sonrası nasıl karanlığa büründüğünü gözler önüne seriyor. Yukarıdaki 4 Şubat'a ait görüntü, Hatay'ın gece yaydığı ışık miktarını gösteriyor.

8 Şubat tarihli bu görsel ise depremden 2 gün sonra şehrin yaydığı ışık miktarı. 

Bu görüntüde ise 9 Şubat'a gelindiğinde çevre ilçe ve mahallelere elektriğin gelmeye başladığı ancak kentin büyük kısmının halen karanlık olduğu gösteriyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.