Öğrenci Kariyeri Banner

32. Ankara Film Festivali Bu Yılki Tarihlerini Belirledi

32. Ankara Film Festivali Bu Yılki Tarihlerini Belirledi

Ankara'nın uzun yıllardır sahip olduğu en güzel etkinliklerden birisi olan Ankara Film Festivali'nin 2021 tarihleri belli oldu.

Geçtiğimiz yıl 59 filmin seyirciyle buluştuğu festival 3-11 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşmiş ve festival sonrası ödün töreni pandemi sebebiyle seyirciye kapalı olarak yapılmıştı. Yine Kızılay Büyülü Fener'de gerçekleşecek olan festivalin bu seneki tarihleri ise 4-12 Kasım 2021 olarak belirlendi. 

Ankara'lı film tutkunları için yılın en güzel zamanı olan festival döneminin şuan yüz yüze gerçekleşmesinin planladığı duyuruldu. Festivalin "Ulusal Yarışmalar" bölümünde uzun, kısa ve belgesel filmleri gösteriliyorken; "Proje Geliştirme Desteği" ise son 5 yıldır Türkiye sinemasındaki yenilikçi projeleri keşfediyor. Festivalde aynı zamanda birçok sanatçının anısına ödüller veriliyor, yönetmenler ve oyuncular gösterimlere konuk olarak seyirciler ile buluşuyor.

Kültür Turizm Bakanlığı'nın destek verdiği ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenecek festival için afiş tasarımı ve film başvuruları ise 1 Mart'ta başlayacak. Tüm duyuru ve gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.

 


Yaren Ezgi Şen

TOBB ETÜ - Türk Dili ve Edebiyatı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.