Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Girişimcinin Sahip Olması Gereken Özellikler

Bir Girişimcinin Sahip Olması Gereken Özellikler
Girişimci, dünyayı değiştirmek isteyen ,büyük düşünen veya kendi başına yeni bir şeyler yapmak isteyen kişidir diyebiliriz kısaca . Yapacağı girişim , yıllardır hayal ettiği bir ürün , var olan bir şeyin gelişmiş versiyonu veya toplumun cidden ihtiyaç duyduğu herhangi bir şey olabilir. Yeter ki o girişimcimiz hayallerinin peşinden koşsun ve amacını gerçekleştirsin . Bu uzun ve yorucu yolda bir ürün , bir çıktı ortaya koyarken birçok engelle karşılaşacağını bilir ve  azimli bir şekilde yoluna devam eder. Bu yolun sonunda artık kazansa da kaybetse de o bir girişimcidir.

Bir çok usta gözlemcinin de dediği girişim yapan kişilerin çoğunlukla belli çatı altında toplanmış özellikleri vardır . Bu özellikleri kısaca şöyle sıralayabiliriz.

1.Vizyon

Bir ürünün fikir aşamasından sonraki gerçekleşme aşamasında en çok gereken özelliktir denilebilir. Ortaya çıkacak ürün nasıl değer kazanır , bu ürün hangi konularda yardımcı olur ve geliştirilmesiyle daha ileri taşınabilir mi ? . Tarzında soruları kendi içinde çözebilen bir düşünce yapısıdır. Gelişmiş bir vizyona sahip kişilerin hayata veya bir duruma hep farklı yerlerden baktığını görürüz.

photo-1549414279-d6799fcf2279

2.Açık Fikirli Olma

Girişimcilerde görülen bir diğer özellikte takım üyelerinin fikirlerine de değer vererek tüm gelen fikirleri değerlendirmesidir. Bu fikirlerin değerlendirmesinden sonra karar verilmesi özellikler ortaya bir ürün çıkarma aşamasında veya piyasaya sürülmesi aşamasında önem taşımaktadır.

openidea

3.Liderlik

Bulunduğu takım içinde takımı bir amaç uğrunda ileriye doğru götüren ve grup içinde fikir birliğini , iş bölümünü sağlayan kişidir. Bir girişimcide olmazsa olmaz bir özellik diyebiliriz.

sfaasgfsf

4.Duygusal Zeka

Girişimin daha ilk başlarında olan bir girişimci , işlerini tek başına yaparken ileri safhalarda artık tek başına halledemez . Bu yüzden şirketleşme zamanında takımı iyi bir şekilde , görevine uygun kişilerle donatması gerekir . Bu aşamada duygusal zeka ön plana çıkmaktadır .

Bunlar gibi birçok özellik girişimcilerin en çok sahip olduğu özellikler olarak dikkatimizi çekmekte .Hiç birine sahip olmayan girişimcilerde yok değil fakat bazı özel işlerde zorlandıkları kesin.

eq

Girişimcilik hakkında takipte kalmak için : https://www.entrepreneur.com/

Tavsiye siteler :

1- https://www.kickstarter.com/

2- https://www.indiegogo.com/

3- https://www.indiegogo.com/

 

Özgün İçerik: Harun Civan 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.