Öğrenci Kariyeri Banner

2023'te Çalışılabilecek En İyi Şirketler Açıklandı!

2023'te Çalışılabilecek En İyi Şirketler Açıklandı!

Glassdoor, 2023'te Çalışılabilecek En İyi 100 Şirket listesini paylaştı. İşten çıkarmalara rağmen teknoloji devlerinin hakim olduğu listede Apple ve Meta kendisine yer bulamadı.

Online kariyer sitesi Glassdoor, çalışanların oylarıyla belirlediği Yılın Çalışılacak En İyi 100 Şirketi listesini açıkladı. İşten çıkarma dalgasına rağmen 2023'te ilk 100'de yer alan şirketlerin yüzde 40'ından fazlasının teknoloji sektöründen olması dikkat çekiyor. 

'Apple'ın Hatası Ofise Dönmek Oldu'!

Glassdoor'un baş ekonomisti Daniel Zhao, "Teknoloji, listede en iyi temsil edilen sektör olmaya devam ediyor. Ancak aynı zamanda teknoloji 2022'ye kadar inişli çıkışlı bir seyir izledi" diye konuştu. Zhao, bazı şirketlerin listeden düşmesi ve bazılarının da ilk kez listeye girmesi zor zamanların değişimlere yol açtığını belirtti.

Glassdoor'un 2009 yılında yayınlanmaya başlamasından bu yana Apple ilk kez listede yer almadı. Meta 2011 yılından bu yana sıralamada yer alıyor ve en son 2018 yılında olmak üzere üç kez ilk sırada yer aldı. Alphabet Inc'in Google'ı ve Bain & Company 15 yıldır her yıl listeye giren iki firma olarak açıklandı. Hem Meta hem de Apple geçen yıl zorluklarla karşılaşmıştı.

Zhao, Glassdoor'un bir şirketin işletmesini dikkate aldığını ve stratejideki değişikliğin çalışanların işerin nasıl yürüyeceğinden emin olmadıklarını hissetmelerine neden olduğunu dile getirdi. Çalışanlara göre Apple'ın strateji hatalarından biri ofise dönüş hamlesiydi.

Zhao, "Çalışanlar uzaktan ya da en azından hibrit çalışma olanağına gerçekten değer veriyor. Ofise dönüş için yapılan baskıların pek de hoş karşılanmadığını söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Listeye yeni giren şirketlerin vaatleri arasında genellikle çeşitlilik, şeffaf liderlik, kariyer fırsatları yaratma ve uzaktan çalışma ile maaşlı sınırsız izin esneklikleri bulunuyor. Zhao, "Kriz dönemlerinde bu durum, gelecek vadeden şirketler için genellikle bir fırsattır. En iyi şirketler, çalışan deneyiminin her parçasının sınıfının en iyisi olduğundan emin olmak için yukarıda ve öteye gideceklerdir" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.