Öğrenci Kariyeri Banner

2021 Yılında Teknoloji Sektöründe Beklenen Gelişmeler

2021 Yılında Teknoloji Sektöründe Beklenen Gelişmeler

Koronavirüs ile birlikte hayatımızda teknolojinin yeri giderek artmaya başladı. Öyle ki birçok kişi artık evden çalışıyor ya da online eğitime devam ediyor. 2021 yılında teknoloji sektöründe öngörülen gelişmeleri derledik.

Büyük teknoloji şirketlerine yönelik kısıtlamalar

 Aralık ayının başında ABD’de bulunan federal yetkilileri ve 50’ye yakın eyalet savcısı, Facebook’u rakiplerini engellemek ve satın almaya yönelik bazı yasa dışı eylemlerde bulunduğunu öne sürdü. Yine aralık ayı içinde Avrupa Komisyonu, büyük teknoloji şirketlerinin nasıl düzenleyeceğine dair yeni bir yasa tasarısı ortaya koydu.

Hız rekoru kıran ilk uçan elektrikli hava aracının gelmesi hedefleniyor

Bu yıl, Rolls-Royse isimli bir şirket hız rekoru kıracak ilk uçan elektrikli hava aracını tanıtmayı hedefliyor.

Perakende sektöründeki gelişmeler

 Koronavirüs, insanları birçok yönden etkilediği gibi alışveriş alışkanlıklarını da etkiledi. İnsanlar artık daha çok online alışveriş yapmaya yöneldi. Bu yıl, Amazon’un kasasız mağaza sayısının artması öngörülüyor. ABD’de 20 mağaza açıldı ve yıl içinde İngiltere’de de bu mağazaların açılması bekleniyor.

Evden çalışma teknolojileri yaygınlaşacak

 Koronavirüsün etkisiyle birlikte birçok şirket artık evden çalışma sistemini uyguluyor. Bu yıl, evden çalışma sistemi daha da yaygın bir hâle gelecek. Twitter ve Dropbox, çalışanlarının bundan sonra evden çalışacağını dile getirdi. Bu da demek oluyor ki evden çalışma sistemiyle birlikte teknoloji şirketleri kazanç sağlayacak. Ayrıca çalışanlar arasında iş birliği yapılmasını sağlayan bazı yazılımlara yönelik talepler de artıyor.

Otonom araba sektörü büyümeye devam edecek

Alphabet şirketinin destek verdiği Waymo isimli şirket, otonom araba sektöründe hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Şirketin, ABD’nin Phoenix şehrinde yaklaşık 300 otonom arabası bulunuyor. Waymo’nun rakibi olan Cruise isimli şirket ise otonom araçlarını San Francisco’da deniyor.

KAYNAK


Rezzan Açıkgöz

İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.