Öğrenci Kariyeri Banner

2021 Emmy Ödülleri Sahiplerini Buldu!

2021 Emmy Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Televizyonun Oscar'ları olarak anılan Emmy Ödülleri dün gece Los Angeles'taki Event Deck'te düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Şovmen Cedric Antonio Kyles’ın ev sahipliği yaptığı etkinlikte Crown, en iyi drama dalında yapım ödülünü kazanırken, Jason Sudeikis’in yer aldığı Ted Lasso ise ilk sezonunda en iyi komedi dalında Emmy'nin sahibi oldu.

Geçen yıl yayınlanan ve büyük ses getiren The Queen’s Gambit ise Üstün Mini Dizi ödülünün yanı sıra Mini Dizi ya da Antolojide Üstün Yönetmen ödülünü kazandı.

Ted Lasso’nun yıldızı Jason Sudeikis komedi dalında en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanırken Hacks dizisinin 70 yaşındaki yıldızı Jean Smart da komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.

Drama dalında en iyi erkek oyuncu ödülünü The Crown dizisinde Prens Charles’ı canlandıran Josh O’Connor kazanırken en iyi kadın oyuncu ödülünü ise Kraliçe Elizabeth’i canlandıran Olivia Colman eve götürdü.

Dizide Prens Philip’i canlandıran Tobias Menzies, drama dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne sahip olurken, Margaret Thatcher’ı canlandıran Gillian Anderson da en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü aldı.

Komedi dalında ise Ted Lasso birçok ödül kazandı. Brett Goldstein, komedi dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazanırken, Hannah Waddingham da aynı kategoride en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Emmy’de ödüllerin sahiplerini bulmasıyla birlikte içerik izleme platformları arasındaki rekabet de artmaya başladı.

Son dönemde Apple ve Netflix’in yanı sıra Walt Disney’in AT&T’nin ve Amazon’un kendi kurdukları platformlar arasında ciddi bir rekabet söz konusu. Rakiplerine göre sadece “özel içerik” sunma vaadiyle ortaya çıkan Apple TV+ geçen yıl Billy Crudup ile The Morning Show komedi dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazanmıştı.

Netflix’in en büyük rakibi olarak lanse edilen HBO Max ise 19 ödül kazanarak rakibini alt edemedi. Disney’in platformu Disney+ ise WandaVision ve The Mandalorian başta olmak üzere 13 ödül kazandı.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.