Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitede Öğrenci Numarası Nasıl Öğrenilir?

Üniversitede Öğrenci Numarası Nasıl Öğrenilir?

2021-2022 eğitim dönemi kayıtlarının tamamlanması ve eğitimin başlamasıyla pek çok öğrencinin merak ettiği konulardan biri de öğrenci numarasının nasıl öğrenildiği oldu. Öğrenci kartlarında öğrenci numarası yazıyor olsa da dönem yeni başladığı için numarasını bilmeyen ve online işlemler dahil olmak üzere pek çok işi yarım kalan binlerce öğrenci bulunmakta. Buna çözüm olarak üniversitede öğrenci numaranızı sorgulayarak öğrenmenizi sağlayacak sorgulama sayfası sistemi tüm üniversitelerin internet sitelerinde mevcuttur.

Üniversitede Öğrenci Numarası Nasıl Öğrenilir?

Öğrenci numarası sorgulama servisi her üniversitede bulunsa da her üniversitede aynı bağlantı üzerinde bulunmamaktadır. Yine de öğrenci numarası sorgulama sayfasına erişmek sanıldığından daha kolaydır. Tek yapmanız gereken Google'da üniversitenizin adını yazdıktan sonra "öğrenci numarası sorgulama" araması yapmak. Ardından karşınıza gelecek sayfada kimlik numaranız adınız gibi bilgileri girerek öğrenci numaranızı sorgulamanız mümkün olacaktır.

Üniversitede Öğrenci Numarası Sorgulama

Örnek bir sorgulama sayfasını görmek için tıklayabilirsiniz. Sorgulama bazı üniversitelerde daha az bilgi gerektirirken bazılarında daha fazla bilgi gerektirebilir ancak okulun ilk günlerinde öğrenci numarasını bilmiyor olmak tıpkı hes kodunu bilmemek gibi çoğu noktada başınızı sıkıntıya sokacak bir durumdur. Bu sebeple numaranızı her an bulabileceğiniz bir yere not almanızı tavsiye ederiz.


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.