Öğrenci Kariyeri Banner

10 Yetişkinden 9'u En Yeni Akıllı Telefonu Almayı Para İsrafı Olarak Görüyor

10 Yetişkinden 9'u En Yeni Akıllı Telefonu Almayı Para İsrafı Olarak Görüyor

Hala yeni özellikleri olduğunu iddia eden telefon üreticilerinin daha büyük daha yeni daha farklı telefonları çıkarmaya hevesininin bitmediği bi dönemdeyiz . Öyleki Apple bile geçtiğimiz günlerde yeni telefonu Iphone12 için  lansmanda açıklamalar yaptı. İnsanlar belki ilk telefonu görmüş gibi heyecanlanmadılar ancak fiyatı bayağı etkilemiş görünüyor. Telefon fiyatları demişken gerçekten verdiğimiz paraya değecek telefonları alıp en fazla 2 yıl kullanabiliyoruz. Üstelik 2 yıl içinde telefonunuzda herhangi bir kırılma hasar oluşmaması durumunda bile bataryasının ömrü bitmeye başlıyor. 

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre her 10 gençten 9'u yeni telefon almayı para israfı olarak görüyor. Anket gençlerin en son teknolojileri takip etmeye çalışmaktan "sıkıldığını" ortaya çıkardı.Ve dörtte üçü artık onu almak için bir servet ödemeye istekli değil.Sonuç olarak, neredeyse üçte biri önümüzdeki iki yıl içinde akıllı telefonlara ve diğer cihazlara daha az harcama yapmayı planlıyor. Neredeyse dörtte üçü ise, daha ucuz, eski modeller satın almaktan memnun olduklarını iddia ederken, yarısı tasarruf etmek için yenilenmiş veya ikinci el teknoloji satın alacağını belirtmiş.

airpods, akıllı telefon, apple içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Araştırma, musicMagpie tarafından, yıllık telefon raporundaki rakamların, cep telefonlarının ilk altı ayda orijinal satın alma değerlerinin yüzde 68'ine varan oranda kaybedebildiğini ortaya çıkardığı için yaptırıldı.  Araştırılmalardan da görüldüğü gibi insanlar kendilerine sattırılan , yeni ve eskisinden pek de farklı olmayan telefonlara yüksek fiyatlar ödemek zorunda hissettirilip kendilerini bir yarışın içinde ayakta kalmak zorunda hissediyor.

Yeni akıllı telefonları yüksek fiyat ödeyerek alıyoruz. Yapılan araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 62’si yeni sürüm içeren telefon almak zorunda hissettiği için yeni çıkan telefonlara ilgi duyduğunu hatta almak zorunda hissettiğini gösteriyor.

Araştırmalar ayrıca  tüketicilerin yeni çıkan telefonun eski telefonla bir farkı olmadığını göstermiş. Dünyada bu kadar teknolojinin ilerlediğini hissetsek de aslında ilerleyen tek şey bizim teknolojiye daha çok ihtiyacımız olduğuna inandırılmak.

İnsanlar artık teknolojiye özellikle akıllı telefonlara ihtiyaç duydukları anda ulaşmak istemekte -tabii bu bahsini ettiğimiz insanlar yetişkinler-.  

ÖZGÜN İÇERİK

 


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.