Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Zengin İnsanından Bir Servet Rekoru Daha

Dünyanın En Zengin İnsanından Bir Servet Rekoru Daha

Amazon hisselerinin %11'ine sahip olan, dünyanın en zengin insanı olarak gösterilen Jeff Bezos bir servet rekoru daha kırdı. 
Amazon'un Prime kullanıcıları için yılda bir kez düzenlediği indirim günü Prime Day, geçtiğimiz günler de 12 Ekim 2020'de gerçekleştirildi. Yoğunluk nedeniyle Amazon hisseleri ABD borsalarında hızla yükseldi ve Jeff Bezos'un serveti 200 milyar doları aştı.

Servetine servet kattı!

Ağustos'ta 200 milyar dolar servet sınırını geçen ilk insan olarak tarihe geçen, dünyanın en zengin insanı Bezos'un serveti, bu rekorun ardından Amazon hisselerinin hafif gevşemesi nedeniyle 200 milyar doların altına inmişti. Ancak Prime Day'le birlikte Amazon hisseleri yeniden yükselişe geçince kendi rekorunu egale etti.

Amazon'un Piyasadaki Değeri

1994 yılında Jeff Bezos tarafından kurulan Amazon'un hisseleri yüzde 4,75 yükseldi ve Bezos'un serveti 8,5 milyar dolar arttı. Serveti 201,6 milyar dolara ulaşan Bezos, e-ticaret ve bulut bilişim şirketi olan Amazon'un yüzde 11 hissesine sahip. Piyasa değeri 1,7 trilyon dolara ulaşan Amazon'un hisse fiyatındaki küçük hareketlenmeler dahi Bezos'un servetine servet katabiliyor.

Amazon hisseleri, koronavirüs döneminde dünya genelinde online satış yoğunluğu olması nedeniyle zaten yükselişteydi. Prime Day ile şirketin satışları daha da arttı ve hisseler rekor kırdı. 

Bu Yıl Serveti İkiye Katlandı

Jeff Bezos'un serveti 1 Ocak'ta 115 milyar dolardı. Bu yıl serveti neredeyse ikiye katlanmış oldu. Servetinin %90'ı Amazon hisselerinden oluşan Bezos; Blue OriginWashington Post ve daha birçok yatırım şirketinin de sahibi.

Bezos'un ayrıca Washington, California ve Washington D.C'de emlak yatırımları bulunuyor.

Bezos, 118 milyar dolarlık toplam serveti ile dünyanın en zengin ikinci kişisi Bill Gates'e de yaklaşık 90 milyar dolar fark atmış durumda.

Kaynak

 


Beste  Kurt

Okuyan, sorgulayan ve gelişime açık bir endüstri mühendisi adayı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.