Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zeka Ve AR Girişimli Yerli Emlakçı: ODA

Yapay Zeka Ve AR Girişimli Yerli Emlakçı: ODA

Yapay zekanın, artırılmış gerçekliğin hayatımıza her geçen gün daha çok girdiği bu dönemlerde emlakçılık sektöründe de değişiklikler yaşanmaya başlandı. Artık ev ev gezmeler, saatlerce yürümeler yerine çok daha iyi yerli bir fikir var.

2020’nin Ocak ayında Mert Karakus, Mine Kansu ve Ege Özgirin tarafından kurulan “Oda” AR ve yapay zeka destekli bir emlak platformu. Kullanıcıların hiçbir fiziksel temas gerektirmeden ev gezmesini sağlayan Oda, Ağustos ayında ürününü yayına aldı. Aynı zamanda Y Combinator Winter 2020 dönemi girişimlerinden olan Oda; özellikle Covid-19 döneminde ev değiştirmek isteyenler için dikkate değer bir ürün sunuyor.

Girişimin ekibi, tam zamanlı 3 kişi ve yarı-zamanlı destek veren 3 mühendis ve tasarımcıdan oluşuyor. Altyapıyı 2 ayda geliştiren Oda ekibi, mobil için ARKit, Web için AWS'den faydalanıyor. Ekibin Makine Öğrenmesi ve AR altyapılarını ise kendilerinin geliştirdiğini söylemekte fayda var.

Oda Neler Sunuyor? 

Yeni bir eve taşınmak isteyen kullanıcılar iPad veya mobil telefonları aracılığı ile hem apartmanı hem de daireyi gezerken artırılmış gerçeklik ve yapay zeka sayesinde üst düzey bir deneyim yaşıyorlar. Ayrıca ekip, kullanıcı deneyimine etkileşim kazandırmak için, nesneleri ve mekanları algılayan, sorulara anında cevap veren ve aynı zamanda mobilde çalışan makine öğrenmesi algoritmaları geliştirdi. Böylece Oda'yı kullanırken, nesnelere basarak açıklamaları görebiliyor ve sesli asistan yardımıyla evin özelliklerini dinleyebiliyorsunuz. 

Eğer gezdiğiniz dairede aradığınız özellikleri bulamadıysanız ya da beğenmediyseniz bunu uygulamaya belirterek diğer önerilen daireleri de fiziksel bir temas gerektirmeden gezebilirsiniz. Oda, yapay zeka desteğini ve kullanıcı deneyimini daha üst noktalara taşımaya devam ederse, belki de emlakçılık anlayışımız kökten değişebilir.

Oda'nın hedefi, kiralık daire arayan kişilerin, daireyi tutana kadar olan sürecini baştan sona otomatik hale getirmek. Şu an için aylık üyelik ilerleyen girişim, kurulum/başlangıç (iPad + scanning) bedeli olarak bina başına 2 bin dolar talep ediyor. alıyor. Sonrasında ise aylık ortalama 750 dolarlık bir servis ücreti mevcut.  

Kaynak


Halil Pınarbaşı

Beykent Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.