Öğrenci Kariyeri Banner

Zoom'dan İnanılmaz Büyüme

Zoom'dan İnanılmaz Büyüme

 Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınından ötürü alınan tedbirler kapsamında, günlük işlerimizin neredeyse tamamını evden halletmeye başladık. Okullarımız, dil kurslarımız, çalıştığımız ofisler bir anda bilgisayar ekranımıza sığıverdi. Bunun yanında sosyalleşebilmek için de tüm  görüşmelerimizi onlinedan sürdürmek zorunda kaldık. Hal böyle olunca, bu durumdan en karlı çıkanlar da şüphesiz video konferans uygulamaları oldu.

 zoom

 The Guardian'daki habere göre, bu uygulamalardan en sık kullanılanlardan biri olan "Zoom" , geçtiğimiz yıl 122 milyon dolar olan mali gelirini bu yılın ilk çeyreğinde  328 milyon dolara çıkarttı. Çeşitli güvenlik açıkları olduğu söylentilerine rağmen birçok kişi tarafından kullanılan uygulama asıl patlamayı ilk çeyrek karında yaşadı. Geçen yıl şubat-nisan arasındaki dönemde 198 bin dolar kâr elde ettiğini belirten Zoom, bu yılın aynı döneminde tam 27 milyon dolar kâra ulaştı. 

  zoom

 Bu mali tablo karşısında uygulamanın hisselerinde de inanaılmaz bir yükseliş yaşandı. Bundan 14 ay önce halka arz sırasında 36 dolar olan hisse senedi, uzun vadeli işlemlerde 213.6 dolara çıktı.Şirletin kurucularından Eric Yuan, Zoom'un bu denli yaygınlaşmasına şaşırdıklarını fakat içinde bulundukları bu büyümenin uzun vadeli olmasını beklediklerini söyledi. Temmuz ayında sona erecek, mali yılın ikinci çeyreği için gelirin 500 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Aynı zamanda şirket geçen yıl 662.7 milyon dolar olan yıl sonu gelirinin 1.8 milyar dolara çıkmasını hedefliyor.   

 Kaynakça


Ezgi Nur Budak

MEF Üniversitesi-Psikoloji

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.