Öğrenci Kariyeri Banner

Zoom 40 Dakika Sınırını Kaldırıyor

Zoom 40 Dakika Sınırını Kaldırıyor

Geçtiğimiz zorlu pandemi sürecinde en çok kullanılan çevrimiçi görüntülü konuşma platformu olan Zoom, dünya genelinde alınan yılbaşı tedbirlerinden sonra belirli tarihlerde sevdiklerimiz ile uzaktan da olsa kısıtlamaya takılmadan görüşebilmemiz adına belirli tarihlerde dakika sınırını kaldırma  kararı aldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve geçirdiği mutasyonlar ile daha tehlikeli bir hal alan koronavirü salgınından dolayı evlere kapanmak zorunda kaldığımız bu günlerde hayatımıza giren  uygulamalardan biri olan Zoom; eğitim, iş ya da sosyalleşmek için pek çok kişi tarafından tercih edilmeye başlandı. Son bir yılda kullanıcı sayısını çok hızlı bir şekilde yükselten ve neredeyse herkes tarafından kullanılmaya başlanan Zoom’un bir ücretli bir de ücretsiz versiyonu bulunuyor. Zoom’un ücretli versiyonunda kullanıcıların uygulamayı kullanmak için belirli bir süre kısıtlaması olmamasına karşın ücretsiz kullanıcılar için her görüşme için 40 dakika sınırı var.

Yılın son günlerini yaşadığımız bu günlerde yaklaşan yeni yıl ile birlikte  Zoom uygulamasıda kullanıcılarına bir sürpriz yaptı ve ücretsiz kullanıcıların 40 dakikalık sınırını belirli tarihler için kaldıracağını açıkladı.Popüler görüntülü görüşme platformu Zoom, yılbaşında ve diğer tatillerde kaldıracağı süre sınırı için şu açıklamayı yaptı: “Covid-19, yaşama ve çalışma şeklimizi değiştirdiği kadar kutlama alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Önümüzdeki yılbaşı ve bayramlar da malesef son 1 yıldan pek farklı geçmeyecek. Kullanıcılarımıza bir minnettarlık göstergesi olarak, uzun bir süre boyunca 40 dakikalık toplantı sınırını kaldırmaya karar verdik.” 

Peki ülkemizde Hangi Gün ve Saatlerde 'Sınırsız' Olcak?

Zoom kullanıcılarının ‘sınırsız’ toplantı süresinden yararlanabilecekleri tarih ve saatler (Türkiye saati ile) şöyle:

  • 17 Aralık 18.00 – 19 Aralık 14.00 
  • 23 Aralık 18.00 – 26 Aralık 14.00
  • 30 Aralık 18.00 – 2 Ocak 14.00

 

Kullanıcıların, ücretsiz Zoom hesaplarındaki sınırı kaldırmak için özel bir şey yapmalarına gerek yok. Bahsi geçen tarih ve saatlerde 40 dakika sınırı Zoom tarafından otomatik olarak kaldırılacak. 

 

 

 

Özgün İçerik


Yaren Çağlar

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.