Öğrenci Kariyeri Banner

Zihninizi Geliştirmeye Katkısı Olan Alıştırmalar!

Zihninizi Geliştirmeye Katkısı Olan Alıştırmalar!

Boş zamanlarınızda yapabileceğiniz beynin farklı alanlarını çalıştıran ve hafızanızın gelişmesine katkı sağlayabilecek aktiviteri sizler için derledik.

1- Kitap Okumak

Kitap okumanın beyni geliştirdiği zaten biliniyor. Bilimsel verilere göre kitap okurken beynimizde sol tarafla takip edilen ve kavranan kavramlar, beynimizin sağ tarafıyla hayal ediliyor. İki tarafı da aktif bir şekilde kullanmanın beyin için daha faydalı olacağı savunuluyor. Kitap okuduğunuzda eleştirel düşünce ve haya gücünüzdeki gelişmeleri fark edebilirsiniz.

2- Spor Ve Sağlıklı Beslenme

Spor salonuna gitmek zor gele bile evde yapacağınız egzersizler ya da günlük rutin haline dönüştürüğünüz yürüyüşler zihninizi dinç tutacaktır.

3- Akıl Oyunları Oynamak 

Blmaca, sudoku, satranç gibi beyninizi geliştiren ve çözüm odaklı oyunlar oynamak düşünme yeteneğinizi geliştirir. Beynin işlevselliğini olumlu yönde etkiler.

4- Günlük Rutini Ayarlamak

Günlük hayatın hızlı temposun uyum sağlamak için bir rutin oluşturmak ve planlı bir hayat yaşamak sizi stresten uzak tutacaktır. 

5- Sosyal Medya Detoksu

Kitap okumak gibi alışkanlıkları edinmemize engel olan en büyük etken sosyal medyadır. Telefonlardan bir süre uzak kalmak zihninizi daha hızlı kullanmanıza yardımcı olacaktır.

 

 


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.