Öğrenci Kariyeri Banner

Zayıf Bağların Gücüne İnanır Mısınız?

Zayıf Bağların Gücüne İnanır Mısınız?

İş dünyasının liderleri sanki ağız birliği yapmışçasına kitaplarında ve/veya konferanslarda ilişki ağı oluşturmanın ne kadar önemli olduklarını belirtirler. İlişkiyi sürdürmenin, çevreyi genişletmenin, davetlerde yeni insanlarla tesadüf eseri tanışmanın hayatlarında kalıcı izler bıraktıklarını hoş anılar olarak anlatırlar. Zayıf bağlarım diye lanse edilenler haklarında bir şeyler bildiklerimiz, kendileriyle az veya orta düzeyde paylaşımımız olan insanlardır. Bu kişilerle sürekli haberleşmeyiz ama karşılaştığımızda ortak konuşma konularımız mevcuttur (örn. okulda yıllar boyu aynı sınıfta bulunan bir arkadaşımız). Peki zayıf bağlarla Networking fırsatını nasıl yakalayabilirsiniz?

  • Uçak yolculuklarınızda orta koltuğu tercih edin. Bu durum hem ayrı ayrı iki kişiyi tanımanızı hem de iki ayrı insan arasında bağlantı kurarak daha akılda kalmanızı sağlar.
  • Fiziksel ortamdaki bir toplantıya erken gidin. Toplantı zamanını beklerken başkalarıyla tanışma veya karşılama fırsatını yakalarsınız.
  • Bir semineri ilk terk eden olmayın. Konuşmacılar veya katılımcılarla en samimi diyalogların etkinlik tamamlandıktan sonra kurulduğunun farkına varırsınız.
  • Mezunu olduğunuz okulun / üniversitenin buluşmalarına katılmaya gayret edin. Ayrı düşen yollarda kimlerin hayatlarının nasıl şekillendiğini öğrenmenin en eğlenceli halidir.
  • Kalabalık ortamlarda çeneniz yere paralel olarak yürüyün. İnsanlarla göz göze gelip selamlaşma imkanı yaratmış olursunuz.
  • Bir davette tüm zamanı yanınızdaki insanlarla geçirmeyin.
  • Çantanızı, paltonuzu, elinizdeki eşyaları hemen yanınızdaki boş sandalyeye yığmayın. Yanınızı başkalarının oturması için boş ve müsait bırakmaya ne dersiniz?
  • Kongreye girme, sinemadan çıkma, uçağa binme gibi en sık rastlaşma durumları esnasında akıllı telefonunuzla fazla haşır neşir olmayın. Görme ve görülme fırsatları tam da bu anlarda...
  • Sürekli kendinizi en yakın hissettiğiniz insanların davetlerine gitmeyin. Zaman zaman da zayıf bağlarınızın davetlerine evet diyerek kısa da olsa uğrayabilirsiniz.

Daha fazla içerik için sizleri buradan bloguma beklerim...


Ahmet Karcicio

HR Professional & Blogger & Working Out Loud Fan & Junior Futurist & Content Creator & Trendsetter & Ex-Referee

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.