Öğrenci Kariyeri Banner

Zamanı Verimli Kullanmak İçin ''Pomodoro'' Tekniği!

Zamanı Verimli Kullanmak İçin ''Pomodoro'' Tekniği!

Pomodoro tekniği, 1980'lerin sonlarında Francesco Cirillo tarafından zamanı verimli kullanmak için geliştirilen bir tekniktir. İşleri birbirinden ayırmak için kısa molalarla ayrılan bu teknikte çalışma süresi 25 dakika, mola süresi 5 dakika olarak belirlenmiştir. Bu teknik için zamanlayıcı kullanılır. Bu zamanlayıcı ismini Cirillo'nun üniversite öğrencisiyken kullandığı domates şeklindeki zamanlayıcıdan almaktadır. Pomodoro kelimesi İtalyanca olup '' domates '' anlamına gelmektedir.

Pomodoro Tekniği, yüksek odak düzeyinde işleri bitirmeye yardımcı olmaktadır. Verilen kısa molalar ile dikkat hep taze tutulur, maksimum odaklanma sağlanır ve daha az zihinsel yorgunluk hissedilir. Bu teknik sayesinde verimli çalışmak ve üretkenliği artırmak mümkündür.

Teknikten verim almak için yedi ila yirmi günlük sabit uygulama gerekir. Başladıktan kısa süre sonra zamanı etkin kullanmayı öğretse de gerçek sonuçlar ancak bu zaman aralığında ortaya çıkacaktır.

Teknik Nasıl Uygulanır?

• Yapılacaklar listesi hazırlayın.

• 25 dakikaya saatinizi ayarlayın.

• 25 dakika çalıştıktan sonra 5 dakika mola verin.

• Çalışmaya devam edin.

• 4 moladan sonra kendinize uzun bir mola verin. Böylelikle daha az yorulup daha verimli bir çalışma elde edeceksiniz.

Pomodoro tekniğini uyguladıkça ustalaştığınızı hissedeceksiniz. Ne tür işlerde daha çok zaman harcadığınızı, hangi faktörlerin dikkatinizi daha çok dağıttığını da giderek daha net anlayabilir, zaman yönetimi konusunda çok daha başarılı olduğunuzu gözlemleyebilirsiniz.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.