Öğrenci Kariyeri Banner

Zamanı İyi Yönetmek İçin 10 Faydalı İpucu!

Zamanı İyi Yönetmek İçin 10 Faydalı İpucu!

Zaman yönetimi, kişinin zamanı etkin ve verimli kullanma yeteneğidir. Zamanı bilinçli bir şekilde kullanmak hayatınızın düzenli olmasına yardımcı olacaktır.

1- Zamanınızı Kontrol Altında Tutmak

 Zamanınızı nerede harcadığınızı bilmek çok değerlidir. Bu yüzden zamanınızı takip etmek ve her bir görev için harcanan miktarı ayarlamak zamanınızı nereye harcandığınız hakkında fikir verecektir.

2- Önceden Planlamak

Görevlerinizi önceden planlamak ve her bir görev için zamanınızı nasıl ve ne kadar harcamak istediğinizi planlamak zaman yönetiminin önemli parçasıdır. Bir planınız olduğunda, tam olarak ne yapılması gerektiğini bilirsiniz. Ne yapacağınızı bilmek sizin daha üretken ve daha organize olmanıza yardımcı olacaktır.

3- Doğru Hedefler Belirlemek

Doğru hedefler belirlemek, zaman yönetiminde mükemmel olmanın anahtarıdır.

4- Görevleri Önceliklendirmek

En önemli zaman yönetimi ipuçlarından biri, görevleri önemlerine ve aciliyetlerine göre sıralamakdır. Görevlerinizi sıraladıktan sonra ne zaman yapacağınıza karar verebilir ve sınıflandırabilirsiniz.

5- Mola Vermek

Tek seferde çok fazla iş yapmak odaklanmayı ve moptive olmayı oldukça zorlaştırır. Bu nedenle, görevler arasında bir mola vermek ve konsantrasyonunuzu toparlamanıza ve işinize verimli bir şekilde devam etmenize yardımcı olur.

6- Görevlerinizi Düzenlemek

En önemli zaman yönetimi ipuçlarından biri, görevlerinizi organize etmektir. Tüm görevleri önceliklendirdikten sonra, organize etmek ve onlara harcamak istediğiniz zamanı buna göre yönlendirmek önemlidir.

7- Dikkat Dağıtıcı Unsurları Ortadan Kaldırmak

Dikkat dağıtıcıları nesneleri ortadan kaldırmak aynı zamanda zaman israfını ortadan kaldırmaktır. Dikkat dağınıklığıyla birlikte işlerinizi ertelemek bazen büyük sorunlara neden olabilir.

8- Görevleri Devretmek

Önemli olmayan görevlerinizi başkasına devredebilirsiniz. Her şeyi tek başımıza yapamıyor olmak ve bunu kabullenmek oldukça önemlidir. Görevleri etkin devredebilmek; daha büyük projelere odaklanmak için zamana sahip olmanızı sağlar.

9- Çoklu Görevden Kaçınmak

Çoklu görev yarardan çok zarar verir. Araştırmalar, çoklu görevin bir seferde yalnızca bir göreve odaklanmanıza göre %40 daha fazla zaman aldığını gösteriyor. Bu nedenle, hedeflerinize verimli bir şekilde ulaşmak için her seferinde belirli bir göreve odaklanmak daha yararlı olacaktır.

10- Meditasyon ve Egzersiz

İşinize başlamadan önce zihninizi boşaltmanız önemlidir. Bu, zamanınızı daha iyi yönetmenizi ve işinize daha iyi odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Meditasyonun dikkat, biliş, biliş esnekliği ve akademik performansı geliştirmede önemli bir rol oynadığı ve zamanın etkili yönetilmesine yardımcı olduğu düşünülmektedir. Meditasyon yaparak zamanı etkili yönetme özelliğinizi aktif hale getirebilirsiniz.


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.