Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışında Çalışmak İsteyenlerin Yararlanabileceği 7 Program

Yurt Dışında Çalışmak İsteyenlerin Yararlanabileceği 7 Program

Hem kendi kültürünüz dışında farklı kültürlerle tanışmak ve o kültürleri yaşayarak öğrenmek hem de kariyerinize farklı bir pencereden bakmak isterseniz yurt dışında belirli bir dönem veya daimi olarak çalışmak için başvurabileceğiniz programları sizin için derledik.

Work and Travel

yurt disi

Nerdeyse çoğumuz tarafından bilinen ve tercih edilen bu programla Amerika’nın birçok eyaletinde hem çalışarak para kazanma hem de kazandığınız parayla gezme şansı yakalayabiliyorsunuz. Garsonluk, cankurtaran, çocuk bakıcılığı ve daha birçok mesleği barındıran geniş yelpazesiyle kendinize göre olan işi bularak gayet keyifli zamanlar geçirmeniz mümkün. Eğer planınız kariyerinize katkıda bulunmak değil de daha çok gezmek, görmek ve öğrenmek ise bu program tam da size göre.

SAM Academy

yurt disi

Bugüne kadar birçok çalışanına yurt dışında çalışma imkânı sunan Insider, gençler için duyurduğu SAM Academy programıyla genç profesyonel yetenekler için büyük bir fırsat sunuyor. “Strategic Account Manager” anlamına gelen SAM pozisyonunda kalarak bir yıl boyunca Türkiye’de deneyim ve tecrübe kazandıktan sonra Tokyo, Londra, Singapur gibi yerlerde bulunan 18 ofisten birinde çalışma şansını yakalayabilmek için öncesinde 2 yıllık deneyiminizin olması yeterli.

WWOOFing

yurt disi

“Worldwide Working Opportunities on Organic Farms” anlamına gelen bu programdan, tarım, çiftçilik ve doğaya ilginiz varsa ve dünya çapındaki organik çiftliklerde çalışma şansı yakalamak istiyorsanız yararlanabilirsiniz. Programa başvururken günde kaç saat çalışmak istediğinizi kendiniz seçiyorsunuz. Seçtiğiniz yerde size verilen konaklama ve yemek imkânlarını kullanarak çalışmadığınız izin günlerinizde ise bulunduğunuz konumu dilediğiniz gibi gezebiliyorsunuz.

Workaway

yurt disi

Workaway web sitesinden yoga kampları, yetimhaneler, çiftlikler gibi seçenekler arasından istediğiniz pozisyonu seçerek başvurduktan sonra kazandığınız parayla gezip görerek yeni kültürleri tanıma şansını yakalayacaksınız.

Intrepid Travel

yurt disi

Genel olarak tur rehberliği etrafında şekillenen bu programda dünyanın her yerinde pozisyonu bulunan dağlarda bisiklet turu, şehir merkezlerinde yürüyüş turu ve daha pek çok branşlarda çalışarak para kazanabilirsiniz. Aynı programın masa başı çalışma şeklindeki ofis bazlı pozisyonlarına da başvurabilirsiniz.

Abbey Road Programs

yurt disi

Seçilme şartları ve sürelerinin oldukça meşakkatli geçtiği bu program, en seçici programlardan biri olarak bilinse de başvuruları geçtikten sonra sizi kurumun yazlık dil okulunda çok kapsamlı ve güzel bir görev bekliyor. Gitmeyi seçtiğiniz yerde çalışma izninizin olduğundan emin olduktan sonra daha önce o bölgede yaşamış, okumuş veya çalışmışsanız başvuru yapmanız için hiçbir engel kalmıyor. Kendinize ve kariyerinize oldukça büyük katkısı dokunan bu program bu sebeple çok fazla seçici prosedürler uyguluyor.

Greenforce

yurt disi

Bünyesinde birçok gönüllülük programı içeren Greenforce tam olarak çevre dostu ve yaşam alanını korumak isteyenler için. Pandaların neslinin tükenmemesi için çalışmak veya Bahamalar’daki mercanların yaşaması için çalışmak istiyorsanız bu programdan kazandığınız parayla gezinizin parasını da çıkarmış olarak eşsiz bir deneyim yakalamış olacaksınız.

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Yurt Dışında Eğitim Almak İçin İzlemeniz Gereken Adımlar

Yurt Dışı Lisans Eğitimi İçin En İyi 10 Ülke

Yurt Dışında İş Başvuruları İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler


Yaren İrem Binici

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yaren İrem Binici

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.