Öğrenci Kariyeri Banner

YSK'dan Bir Sonraki Seçimlere Yönelik 'Elektronik Sistemi' Açıklaması!

YSK'dan Bir Sonraki Seçimlere Yönelik 'Elektronik Sistemi' Açıklaması!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, bir sonraki yerel seçimlerin ardından elektronik seçim sistemine geçileceğini duyurdu.

YSK Başkanı Ahmet Yener, Türkiye'nin ABD, Estonya, İsviçre, Kanada ve Brezilya gibi ülkeleri örnek alarak elektronik seçim sistemine geçmek için hazırlık yaptığını bildirdi.

Birçok Ülkede Kullanılıyordu!

Elektronik oylamaya geçişin önemine vurgu yapan Yener, YSK'nın bu konudaki çalışmalarına yerel seçimlerden sonra başlayacağını söyledi. Yener, seçmen sayısının azlığı göz önünde bulundurularak, yurt dışındaki Türk vatandaşları için elektronik oylamaya bir ya da iki seçimde başlanabileceğini dile getirdi.

Yener, Türkiye'nin eninde sonunda elektronik oylamayı tamamen benimseyeceğine olan inancını dile getirirken, e-devlet de dahil olmak üzere çeşitli alternatiflerin araştırılacağını ve değerlendirileceğini ifade etti.

ABD, Estonya, İsviçre, Kanada ve Brezilya gibi ülkelerde kullanılan elektronik oylama sistemi, oyların elektronik cihazlar kullanılarak etkin bir şekilde toplanmasına ve hızlı bir şekilde değerlendirilmesine imkan sağlıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.