Öğrenci Kariyeri Banner

YouTube Shorts Üzerinden Para Kazanılabilecek!

YouTube Shorts Üzerinden Para Kazanılabilecek!

YouTube, Shorts videolar üzerinden para kazanma imkanının geleceği daha önce açıklamıştı. Şirket, bu geliştirmeyi devreye sokmak için resmen harekete geçti. 

Shorts videolar için büyük hamleler ve geliştirmeler yapmak isteyen YouTube, kısa süre önce duyurulan Shorts üzerinden gelir elde edebilmenin 1 Şubat'tan itibaren başlayacağını açıkladı.

YouTube Shorts'tan Para Kazanılabilecek!

YouTube İçerik Üreticileri kanalından yayınlanan videoda açıklanan YouTube İş Ortağı Programı için yeni sözleşme bu hafta sunulacak. İş Ortağı Programı üzerinden kazanç elde etmek isteyen tüm içerik üreticilerinin yeni sözleşmeyi kabul etmesi zorunlu olacak. Devam eden süreçte de para kazanmaya devam edebilmek için 10 Temmuz 2023'e kadar sözleşmenin imzalanması gerekiyor.

Şirket yeni sözleşmeye, içerik oluşturucularının nasıl para kazandıkları konusunda daha çok esneklik sunacağı "Modüller"i de ilave etti. Tüm üreticilerin içerik politikaları gibi noktaları içeren "Temel Koşulları" imzalaması zorunlu olacak. Aynı zamanda YouTube ürünlerde uzun süreli veya canlı akış içeriğiyle ilgili olan "İzlenme Sayfasından Para Kazanma Modülü" de sağlayacak.

Bu modüle kaydolarak içerik oluşturucuları YouTube web veya mobilde izlenen videolardan ve üçüncü taraf sitelerden gelen izleyiciler üzerinden gelir elde edebilecekler. En önemli eklenti ise YouTube'daki kısa video içeriklerinden para kazanmaya odaklı olan "YouTube Shorts Para Kazanma Modülü" oldu. 

1 Şubat 2023'te başlayacak olan sistem, içerik üreticilerinin sözleşmeyi imzalaması sonrasında geçerli olacak. Konu hakkında YouTube destek sayfasından yapılan açıklama şöyle:

"Shorts reklam geliri paylaşımı 1 Şubat 2023'te başlıyor. Para kazanan iş ortaklarının, hak kazanmak için Shorts Para Kazanma Modülü'nü - Shorts Feed'indeki reklamlardan ve YouTube Premium'dan para kazanmanızı sağlayan şartlar - kabul etmesi gerekir. Modülü 1 Şubat 2023'ten sonra kabul ederseniz Shorts reklam geliri paylaşımı, kabul ettiğiniz tarihten itibaren kanalınızın uygun Shorts görüntülemeleri için geçerli olacaktır. Shorts Para Kazanma Modülü kabul edilmeden önce elde edilen Shorts görüntülemeleri, Shorts reklam geliri paylaşımı için uygun değildir."

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.