Öğrenci Kariyeri Banner

Youtube Music'e Olan İlgi Spotify'ı Rahatsız Mı Ediyor?

Youtube Music'e Olan İlgi Spotify'ı Rahatsız Mı Ediyor?

YouTube Music, 50 milyon aboneye ulaştı. 

Ülkemizde de bulunan YouTube Music sahip olduğu abone sayısı ile rakiplerini şaşırtıyor. YouTube’un altyapısına sahip olduğu için rakiplerinden çok fazla sayıda şarkıya erişme imkanına sahip olabiliyorsunuz.

Bloomberg’e göre bu sayı, YouTube Music Premium’u ve reklamsız video deneyimi için sunulan YouTube Premium’u kapsıyor. Yani aboneler direkt olarak YouTube Premium üzerinden Music‘e erişiyor.

Google’ın yaşadığı bu dönüm noktası, Lyor Cohen‘in beş yıl önce YouTube tarafından müzik girişimlerine liderlik etmesi için işe alınmasıyla geldi. Sektörde uzun süredir bulunan ve tanınan Cohen, Google’ın başlangıçta sahip olmadığı abonelik servisi kurmak için çalıştı.

Ücretsiz kullanıcıları dönüştürmek için pazarlama departmanı nereye yatırım yapacağını bilmiyordu. Departman, pazarlamanın pahalı olduğu, ancak insanların parası olan ABD ve İngiltere gibi zengin ülkelere mi yoksa pazarlamanın ucuz olduğu ancak müşterilerin o kadar fazla ödeme yapamayacağı daha fakir ülkeleri mi hedeflemeliydi? Ayrıca departman, abonelik servisine kaydolan kişilerin kasten veya kasıtsız olarak abonelik servisini bırakmasını nasıl önleyeceğini de bilmiyordu.

Tüm bu eksiklikler nedeniyle YouTube Music, 2018‘in ortalarında yapılan lansmandan sonraki ilk 10 ayda ilgi görmedi. Google, aboneleri çekmek ve sürdürmek için yeni altyapı, yeni ekipler ve YouTube Music reklamlarına büyük yatırım yaparak karşılık verdi.

YouTube’un baş yetkilisi Robert Kyncl, “Bu pazardaki hız inanılmaz. Bu kadar hızlı 50 milyona ulaşacağımızı beklemiyorduk. Gerçekleştirmek istediğimizden daha iyi gitti” dedi.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.