Öğrenci Kariyeri Banner

YÖK'ten Üniversitelerin Açılışına Yönelik Karar

YÖK'ten Üniversitelerin Açılışına Yönelik Karar

Bilim Kurulu'nun toplanmasının ardından okulların ne zaman açılacağına dair MEB bilgilendirme yapmıştı. Bu kararlar neticesinde gözler tekrardan YÖK'e çevrildi ve alacağı karar beklenmeye başladı.

Boğaziçi Üniversitesinin ilk açıklama yapan üniversite olmasının yanında YÖK'ten de resmi bir açıklama geldi.

YÖK'ün yaptığı açıklama şu şekilde: 

Bugün itibariyle; üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamaları istenmiştir. Bunun yanı sıra “kampüslerdeki öğrencilerin seyreltilmesi, hareketliliğin azaltılması” da önemli olup bunun için üniversitelerimize karar alma süreçlerinde geniş imkan tanınmıştır. Böylece üniversitelerimizin fakülte ve program bazında farklı uygulamalar yapabilmeleri mümkün hale gelmiştir.

 

YÖK kararı okullara bırakmakla beraber 1 Ekim'den önce okulların açılmayacağını ve eski sistemde okullara dönüşün mümkün olmayacağını da söyledi. Bundan sonraki süreçte öğrenciler kendi üniversitelerinin verecekleri kararlar doğrultusunda ilerleyecekler.

 


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.