Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix Giriş Sesinin Asıl Hikayesi

Netflix Giriş Sesinin Asıl Hikayesi

Günümüzde oldukça popüler hale gelen çevrimiçi dizi/film izleme platformu olan Netflix, ikonik giriş sesiyle hepimizin aklına kazınmış durumda. Ne zaman bir Netflix içeriği izlemeye kalksak başlangıcında bu sesi duyuyoruz ve artık bu sese aşinayız. Belki de hiçbir zaman nereden geldiğini merak etmediğiniz bu intro sesinin hikayesini sizlerle paylaşmak istedik.

 

Mashable adında bir sitenin haberine göre Yirmi Bin Hertz Podcast kanalındaki Dallas Taylor, Netflix'in bu ikonik giriş sesinin asıl hikayesini açığa çıkarma düşüncesiyle hareket etti. Ardından Netflix'in üründen sorumlu başkan yardımcısı olan Todd Yellin ile birlikte bu konu hakkında röportaj yaptı. 

Ses tasarımına yatkınlığı olan ve eski bir film yapımcısı olan Todd Yellin, tasarlayacakları bu sesin Netflix'e özel olması ve diğer hiçbir sesle benzerlik taşımaması gerektiğini, ayrıca kısa ve öz olmasını ve hikaye anlatmasını istediği için yapım aşamasında birtakım zorluklarla karşılaştığını söyledi. 

Todd Yellin, bu önemli proje için Akademi ödüllü ses tasarımcısı Lon Bender ile beraber bu çalışmayı sürdürdüğünü ve Bender'ın giriş sesi olarak su altındaki kabarcık sesi ve keçi melemesi sesi dahil pek çok farklı tarzda yaklaşık 20-30 ses efekti bulduğunu ifade etti. Bütün bu uğraşların sonunda artık hepimizin aşina olduğu ve sevdiği o ses Netflix kullanıcılarıyla buluştu. 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.