Öğrenci Kariyeri Banner

YKS İçin Korona Önlemleri Açıklandı!

YKS İçin Korona Önlemleri Açıklandı!

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 27-28 Haziran tarihlerinde YKS'ye girecek adaylara ilişkin corona virüs önlemlerini açkladı.

Halis Aygün, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "YKS adaylarına maske ve dezenfektan dağıtılacak. İsteyen adaylar kendi maske, siperlik ve dezenfektanı ile sınava gelebilecek." ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün, YKS adaylarının ailelerine, çocuklarını bıraktıktan sonra okul bahçesinde ve girişinde beklememeleri çağrısında bulundu.

Kovid-19 şüpheli, tanılı veya temaslı adaylarla ilgili de açıklamalarda bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün, "YKS'de Covid-19 durumu olan adaylar tüm sınav merkezlerinde hazırlanan yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alınacak. Koronavirüs şüpheli, tanılı veya temaslı adayların, durumlarını sınavdan önce ÖSYM'ye iletmeleri gerekiyor" dedi. 

Tüm bunlarun yanında  27 Haziran Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve 28 Haziran Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

KAYNAK

 

 


Ezgi Nur Budak

MEF Üniversitesi-Psikoloji

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.