Öğrenci Kariyeri Banner

YKS Ek Tercihleri Başladı!

YKS Ek Tercihleri Başladı!

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, YKS tercih kılavuzu 17 Eylül yayınlandı. Kılavuzun yayınlanması ile birlikte, herhangi bir eğitim kurumuna yerleşemeyen üniversite adayları, YKS ek tercihleri ile, tekrardan bir üniversite ve bölüm seçme hakkına sahip olacak. Bu noktada YKS ek tercihleri nereden ve nasıl yapılır? sorusu öğrenciler tarafından merak konusu oluyor. YKS ek tercihleri, 17-23 Eylül'de http://ais.osym.gov.tr ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından yapılabilecek. 

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR, NEREYE YATIRILACAK?

YKS ek tercih ücretinin ne kadar olduğu ve nereye yatırılacağı ÖSYM'nin yayımlayacağı YKS ek tercih kılavuzunda belli olacak. 

YKS EK TERCİH KİMLER YAPABİLİR?

Ek yerleştirme tercihi yapabilmek için adayların 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılmış ve yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Ancak merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına giren adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekmektedir

KAÇ KONTENJAN BOŞ KALDI?

YKS Yerleştirme Raporu'na göre, 838 bin 221 kontenjanın 781 bin 165'ine yerleştirme yapıldı, 57 bin 56'sı boş kaldı.

Rapora göre, dolululuk oranları devlet, vakıf ve KKTC'deki üniversitelerde, ayrıca lisans, ön lisans, örgün ve açıköğretim programlarında, önemli kabul edilecek düzeyde arttı.

YKS Yerleştirme Raporu'na göre, devlet üniversitelerindeki doluluk oranı yüzde 95,77, vakıf üniversitelerinde ise yüzde 85,75 oldu.

Kaynak


Serap  Akın

DEÜ - Yönetim Bilişim Sistemleri

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.