Öğrenci Kariyeri Banner

Yılın En Kötü Filmlerinin Seçildiği Altın Ahududu Adayları Açıklandı!

Yılın En Kötü Filmlerinin Seçildiği Altın Ahududu Adayları Açıklandı!

Akademi Ödülleri'nin tam aksine yılın en kötü film, yönetmen ve oyuncularının seçildiği Altın Ahududu Ödülleri, bir diğer adıyla Razzie Ödülleri'nin bu yılki adayları belli oldu.

Büyük beklentilerle hayata geçirilen, Hollywood ikonu Marilyn Monroe'nun kurgusal hayat hikayesini anlatan Netflix filmi Blonde, bu yıl en çok aday gösterilen film oldu. Andrew Dominik'in yönetmen koltuğunda oturduğu film, En Kötü Yönetmen, En Kötü Senaryo ve En Kötü Film de olmak üzere 8 dalda aday gösterildi.

En Gözde İsimler de Aday Gösterilmişti!

Filmde Marilyn Monroe'ya hayat veren Ana de Armas ise En Kötü Kadın Oyuncu adayları arasında bulunmuyor. Şarkıcı Machine Gun Kelly'nin yönettiği Günaymadın (Good Mourning) ise 7 dalda aday gösterilerek Blonde'un hemen gerisinde yer aldı.

Oscar ödüllü oyuncu Tom Hanks de bu yıl Altın Ahududu'dan payını alan isimler arasında. Dünyaca ünlü aktör, Elvis'teki rolü de dahil olmak üzere üç dalda aday olarak gösterildi. Kahramanın Dönüşü'ndeki (Samaritan) rolüyle aksiyon filmlerinin yıldızı Sylvester Stallone da En Kötü Erkek Oyuncu adayları arasında bulunuyor.

Altın Ahududu'nun organizatörleri, ödülleri "Oscar'ın çirkin kuzeni" olarak adlandırıyor. Daha önce, başarlı oyuncular Leonardo DiCaprio, Ben Affleck, Halle Berry, Sandra Bullock ve Al Pacino birçok oyuncu Altın Ahududu ödülünü kazanmıştı. Aynı zamanda efsane yönetmen Stanley Kubrick, Cinnet'le (The Shining); Brian De Palma da Yaralı Yüz'le (Scarface) En Kötü Yönetmen dalında aday olarak gösterilmişti.

Merakla beklenen ödüller 11 Mart'ta, yani Oscar gecesinden bir gün önce sahiplerine verilecek. 1981 yılından beri düzenlenen ödül gecesinde kazananlara yaklaşık 5 dolar değerindeki altın rengine boyanmış ahududu heykeli veriliyor. Ancak şimdiye kadar ödülünü almak için törene yalnızca Tom Green, Halle Berry ve Sandra Bullock katıldı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.