Öğrenci Kariyeri Banner

Yılın 5 Güvenlik Teknolojisi Trendi

Yılın 5 Güvenlik Teknolojisi Trendi

Teknolojinin ilerlemesi her ne kadar hayatımızı kolaylaştırsa da güvenlik endişesi hemen hemen hepimizi esir almış durumda. Durumlar böyle olunca her zamankinden daha fazla güvenlik ihtiyacı hisseder hâle geldik. 2021 yılının güvenlik teknolojisi trendleri neler? Gelin hep beraber bu yılın 5 güvenlik teknolojisi trendi neymiş ona bakalım.

Keyifli okumalar diliyorum!

1. Bulut Hizmetler

bulut hizmetler

Bu yıl güvenlik teknolojisi trendlerinden biri bulut hizmetler olacak. Bulut depolama çözümleri ile birlikte lokaldeki kamera görüntüleri güvenli bir şekilde internet üzerinden dış ortamdaki sunucular üzerine aktarılıp depolanabiliyor. Bu teknoloji üzerinden, kayıt cihazının hasar görmesi veya kaybolması durumunda bile kayıtlara sorunsuz bir şekilde ulaşabiliyor.

2. Uzaktan Güvenlik

uzaktan güvenlik

Pandemi süreciyle birlikte uzaktan çalışma sistemi hayatımıza girdi ve böylece uzaktan güvenlik ihtiyacımız da artmış oldu. Sensormatic’in Teknoloji Direktörü Dr. Serdar İnce, uzaktan video izleme (RVS) temeline dayalı güvenlik hizmetlerinin işletmeleri ya da mülkleri koruduğunu ve riskleri minimuma indirdiğini ifade etti. İnce şu şekilde konuştu: “Kameralar üzerlerindeki akıllı yazılımlar sayesinde izinsiz giriş, şüpheli bir paket ya da boş dolaşan biri anında fark edilerek, ihlal görüntüsü alarm olarak Uzaktan İzleme Merkezi’ne ulaştırılıyor. Operatörler gerekli önlemi anında alıyor. Bu şekilde pek çok olay henüz gerçekleşmeden önlenebiliyor.”

3. Yapay Zeka

yapay zeka

Yapay zeka, hepimizin de bildiği gibi artık her alanda ve güvenlik teknolojilerinde de etkisini göstermeye devam edecek. Yapay zeka algoritmalarının kullanıldığı güvenlik kameraları bu yıl ve ilerleyen yıllarda proaktif güvenlik sunarak erken uyarıyla birçok olayı gerçekleşmeden önleyecek.

4. Hizmet Olarak Güvenlik

hizmet olarak güvenlik

Ve bir diğer güvenlik teknolojisi trendimiz, hizmet olarak güvenlik olacak. Hizmet olarak güvenlik, bizlere ürün tedariği, montaj, 7/24 servis, bakım, uzaktan alarm izleme merkezi, raporlama gibi aslında baktığımızda tüm güvenlik ihtiyacımızı karşılıyor ve bizlere çözüm sunuyor.

5. Temassız Geçiş

temassız geçiş

Son güvenlik teknolojisi trendimiz ise temassız geçiş olarak karşımız çıkıyor. Özellikle son dönemlerde hepimiz hijyen konusunda epey hassas bir hâle geldik ve bu yüzden temassız geçişe olan ilgi bir hayli arttı. Peki, ne işe yarar bu temassız geçiş? Temassız geçiş kontrol sistemleri sisteme tanımlanan iris, yüz, parmak izi gibi biyometrik verileri işleyerek, herhangi bir yere dokunmadan güvenli şekilde giriş-çıkış yapılmasına olanak sağlıyor. Arka planda çalışan derin öğrenme algoritmaları doğruluk payını maksimum seviyeye taşıyor. Bu sistem ile birlikte, ziyaretçilerin ateş ölçümü ve maske kontrolünden geçmeden giriş yapmaları engellenebiliyor. Temassız geçiş teknolojisinin, ilerleyen dönemlerde daha da artması öngörülüyor.

 

KAYNAK


Rezzan Açıkgöz

İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.