Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Zelanda, Virüsü Uzak Tutabilecek!

Yeni Zelanda, Virüsü Uzak Tutabilecek!

Bugüne kadar sadece 26 kişinin COVID-19'dan hayatını kaybettiği Yeni Zelanda, kendi vatandaşlarını korumak adına 'tamamen açılmaya hazır olmadıklarını' belirterek sınırlarını bu yıl sonuna kadar kapalı tutmaya devam edeceklerini açıkladı!

Yeni Zelanda, bugüne kadar COVID-19'a karşı en güçlü şekilde mücadele veren ülkelerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Tek bir kişinin COVID-19 pozitif çıkması nedeniyle karantinaya giden ülke, kendi ekonomisini ayakta tutmak ve vatandaşlarının psikolojilerini korumak adına sağlam adımlar atarak krizi çok iyi yönetmeyi başardı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Arden'den  yeni bir açıklama geldi. COVID-19 pandemisi ile en iyi mücadele etme yönteminin "eliminasyon stratejisi" olduğunu belirten Arden, sınırlarını bir süre daha kapalı tutma kararı aldığını açıkladı.

Yeni Zelanda'da bugüne kadar COVID-19 yüzünden ölenlerin sayısı sadece 26. Ülkede şu an durum tam anlamıyla normale döndü diyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde maske ve sosyal mesafe gibi hiçbir sınırlaması bulunmayan, toplamda 50 bin kişinin katılım sağladığı bir konser düzenlenmişti. 

Başbakan Jarden, "Tamamen açılmaya hazır durumda henüz değiliz. Dikkatli ve bilinçli bir şekilde hareket edeceğiz." şeklinde konuştu. Önümüzdeki sene sınırları açtığı zaman düşük riskli ülkelerden gelen aşılı kişilerin karantina zorunluluğu olmayacağını da konuşmasına ekledi.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.