Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Projeler Dünyayı Kurtaracak!

Bu Projeler Dünyayı Kurtaracak!

Bu inovasyonlar hayatımızı değiştirecek!

Pet şişeleri lambaya çeviren Liter of Light

Işığa ulaşamayan insanların hayatına aydınlık getiren Liter of Light projesi, fazlasıyla ucuz ancak bir o kadar da etkili. Işık ihtiyacı olan bölgelere bir pet şişe kullanarak yapılan lambalar, enerjisini güneşten alıyor. Pet şişeye su dolduruluyor, ardından Liter of Light adı verilen alet şişenin içerisine yerleştiriliyor. Gün boyunca gün ışığını yakalayan alet, 40 ila 60 wattlık bir ampüle eşdeğer bir ışık sağlıyor. Liter of Light, düzgün bir şekilde yerleştirilirse 5 yıla kadar dayanıklılık gösteriyor.

Plastik kullanımını azaltan yenilebilir Su Topları

Plastik kullanımının ne kadar fazla atığa yol açtığını ve bu atıkların dünyaya nasıl zarar verdiğinin farkındayız. Bahsedilen bu su topları, pet şişelerin yol açtığı çevre kirliliğini ve bu kirliliğin doğaya verdiği zararı engellemek için üretildi. Yenilebilir bir baloncuk içerisine doldurulan içme suyu sayesinde artık pet şişelere ihtiyaç kalmayacak. Bu proje hepimizi heyecanlandıracak gibi görünüyor.

Nehirleri temizleyen Mr. Trash Wheel

Doğaya verilen zararın büyük çoğunluğunu maalesef insan ırkı veriyor. Bunu da çoğunlukla ellerindeki çöpleri nehirlere ve denizlere atarak yapıyor. Bu durumu tersine çevirmek de bizim elimizde. Nehirlere atılan çöpleri toplaması için üretilen Mr. Trash Wheel sayesinde nehirlerdeki çöpler olması gerektiği yere dönüyor. Güneş enerjisiyle de çalışabilen Mr. Trash Wheel’ın Baltimore nehrinden 999 tondan fazla çöp çıkardığı söyleniyor.

Denizdeki çöp kutusu The Seabin

Söz konusu cihaz, deniz suyunu bir vakum cihazı gibi içerisine çekiyor. Bu şekilde denizde bulunan çöpler de akıntıyla birlikte The Seabin isimli cihazın içerisine doğru yönelmeye başlıyor. The Seabin’in pompası durduruluyor, içerisindeki çanta çıkarılıyor ve çöpler olması gerektiği yere döküldükten sonra aynı işlem tekrar ediliyor. Böylelikle denizdeki çöplerin çoğu alınıyor ve deniz temizleniyor. Geliştirme aşamasında olan The Seabin’in daha büyük versiyonlarının da yapılması bekleniyor.

Bir eve yetecek elektrik sağlayan Hidrokinetik Türbin

Idenergie isimli şirketin ürettiği bu taşınabilir hidrokinetik türbin, 24 saat boyunca enerji üretebiliyor. Hızlı akıntıya sahip bir suya konulduğu zaman saatte 12 kilowatt enerji üretebiliyor. Bu enerji, ortalama bir evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güçte. Tamamen zararsız ve doğal şekilde enerji üretebilen bu türbin, ihtiyaç durumunda farklı noktalara da taşınabiliyor olması cabası.

Pet şişelerden uzun şeritler yapan Bottle Cutter

Bu cihaz, pet şişelerin geri dönüştürülmeye gerek kalmadan kullanışlı hale getirilmesini sağlıyor. Pet şişeleri uzun ve ince şeritlere çeviren Plastic Bottle Cutter, oldukça küçük olduğu için taşıması da bir o kadar avantajlı oluyor. Bu küçük cihazla oluşturulan şeritler eğer doğru kullanılırsa iki aracı birbirine bağlamak ve hatta araç çekerken kullanılabiliyor.

Hava ve sudan enerji üreten Waterlily Turbine

Küçük olmasına rağmen fazlasıyla etkili olan Waterlily Turbine, hem havayı hem suyu kullanarak enerji üretebiliyor. İstendiği zaman rüzgarlı bir yere, istendiği zaman akıntıya sahip bir su kaynağına konulan Waterlily, USB ile şarj edilebilen herhangi bir cihazın şarj edilmesinde kullanılabiliyor. Ek olarak kamp yapanlar için de kullanıcı kolaylığı sağlıyor.

Kaynak için tıklayınız

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.