Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Yılda Yatırım Yapabileceğiniz En İyi 5 Kripto Para

Yeni Yılda Yatırım Yapabileceğiniz En İyi 5 Kripto Para

Bildiğiniz üzere kripto para dünya için çok önemli hale geldi. 2020'nin Mart ayında Kripto para dünyasında yaşanan keskin düşüşün ardından yine aynı keskinlikteki yükseliş, kripto paraları bir yatırım aracı haline getirmeye devam ediyor. 

Ülkelerin dijital madencilik ile kripto para araması ve bazı ekonomi kuruluşlarının, alışveriş sitelerinin ve benzeri unsurların kripto paraları tanıması, kripto para ile işlem yapmaya izin vermesi üzerine de coin yatırımları hızlı bir ivme yakaladı. 2020 yılının sonlarında birçok yatırımcı kripto paralara yönlenirken, birikim yapan insanların dahi küçük ücretlerle kripto paralar biriktirdiği gözlemlendi. 

Kripto para dünyası dolara sabitlenmemiş ve ayrı bir algoritmaya sabit olduğu için veri analizini dikkatli yapmak, yatırımları doğru yönlendirmek önemli bir husustur 2020 yılının sonlarında ise, 5 kripto para birimi 2021 için iyi bir yatırım aracı olduğunun sinyallerini verdi. Bunları; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) ve Tether (USDT) olarak sıralayabiliriz. 

Bitcoin


Bitcoin, en yaygın olarak bilinen kripto para birimi olmakla birlikte, yaşadığı iniş çıkışların ardından 2019 yılında stabilize olarak en umut verici kripto para oldu. 2020 yılının ilk 3 ayında ciddi bir düşüş yaşamasının ardından 7 bin doların üzerine çıkan Bitcoin genel anlamda yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Bitcoin'in 2021 yılında da yatırıma uygun bir kripto para olacağı ön görülüyor. 

Ethereum

2020 yılında Bitcoin'in ardından en çok ön plana çıkan kripto para birimi ise Ethereum oldu. Bazı önemli analistler ETH'nin uzun vadede Bitcoin'i yakalayabileceğini bile iddia ediyor. Yakın vadede bu iddianın gerçekleşmesi çok mümkün gözükmese de Ethereum'un yükselişinin ve yatırımcının yüzünü güldüreceğinin bir göstergesi olarak da kabul edilebilir. 

Litecoin

Litecoin ise umut vadeden kripto para birimi olarak kabul edilebilir.BTC ve EHT’ye göre daha ucuz olan Litecoin,pazar potansiyelinin çok altında seyreden kripto para olarak görülüyor. 

Ripple

Ripple, 2012 yılında ortaya çıkmış bir ödeme ağı sistemi (RippleNet) ve kripto para değeridir (XRP). Ripple diğer birçok kripto para birimlerinin aksine merkezi olan bir kripto para birimidir 

Tether

Tether (USDT), ABD dolarının sanal versiyonu olan bir stabil coindir. Değeri her zaman 1 USDT = 1 $ olarak sabit işlem görmektedir. 

 

Bu yüzden bu altcoinlere de yatırım yapmak akıllıca olarak kabul edilebilir. 

Kripto para dünyasında yeniyseniz ve ilk defa kripto para işlemi yapacaksanız öncelikle dijitalde bir araştırma yapmanız gerekir. Kripto para işlemlerini, terimlerini ve coinleri bilmeniz, tanımanız gerekir. Bu konularla ilgili bilgi edinebileceğiniz Türkçe kaynaklardan biri olarak TOMYA'yı inceleyebilir, işlem detayları, kripto sözlüğü ve sıkça sorulan sorulara göz atabilirsiniz. 


Berkay  Aslan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Berkay Aslan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.