Öğrenci Kariyeri Banner

Yemeksepeti'nden 'ChatGPT Destekli Menü' Hizmeti!

Yemeksepeti'nden 'ChatGPT Destekli Menü' Hizmeti!

Son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan ve artık hayatımızın neredeyse her alanında karşılaştığımız yapay zeka, artık kullandığımız uygulamalarda da karşımıza çıkıyor. Son olarak, online yemek sipariş platformu Yemeksepeti, yemek sipariş ve Mahalle platformlarındaki ürün açıklamalarını artık ChatGPT desteğiyle yazmaya başladı.

Menü Açıklamalarını ChatGPT Hazırlıyor!

OpenAI’ın dünyayı alt üst eden sohbet botu ChatGPT, kullanıcıların bot üzerinden yemek siparişi vermesini bile mümkün hale getirmişti. Türkiye’nin en büyük yemek sipariş platformlarından Yemeksepeti de henüz sipariş verme imkanı olmasa da farklı bir şekilde ChatGPT akımına ayak uydurdu.

Şirket, ChatGPT destekli menü ve ürün bilgilerini kullanıcılarına sunmaya başladı. Ayrıca yalnızca yemekler değil, Yemeksepeti Mahalle ile iş ortağı olan esnafların ürünleri hakkında da açıklamalar artık ChatGPT desteğiyle sağlanıyor.

Yemeksepeti tarafından aktarılan bilgilere göre ChatGPT destekli ürün açıklamaları sayesinde özellikle Mahalle hizmetindeki esnafların menülerindeki detaylı açıklamaların oranı yüzde 12 oranında yükseliş gösterdi.

Şirket, açıklaması olan ürün oranını yıl sonuna kadar yemek platformunda yüzde 88’den yüzde 91’in üzerine, Mahalle tarafı içinse yüzde 40’a çıkarmayı planlıyor. Açıklamalar, ürün içeriklerine uygun, yönlendirici bilgiler veriyor. Böylelikle kullanıcılar, daha kolay ve anlaşılır bir şekilde sipariş oluşturabiliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.