Öğrenci Kariyeri Banner

Yazılım Öğrenirken Yapılan Kritik Hatalar!

Yazılım Öğrenirken Yapılan Kritik Hatalar!

Son yılların en popüler meslekleri arasında yazılım geliyor. Büyük bir çoğunluktan yazılım eğitimi almaya başladığını ya da kendi kendine yazılım öğrenmeye çalıştığını duyuyoruz. Ancak bu süreçte yapılan bazı kritik hatalar öğrenmeyi zorlaştırıyor ya da geciktiriyor.

İşte Yazılım Öğrenirken Yapılan Kritik Hatalar:

Kaynak Belirsizliği

Kendini birçok eğitim kaynağı içinde boğmak aslında bahsedeceklerimin içinde en büyük hata olarak sınıflandırılabilir. Bunun nedeni aslında diğer hatalar yapılsa bile bir şeyler öğrenmek mümkünken, bu hatanın bizim öğrenme sürecimizi tamamen durdurma ihtimali çok yüksektir. Bundan dolayı ilk etapta bir ya da iki adet çalışma kaynağı seçilip onlar üzerinden öğrenme sürecine devam edilmesi daha verimli olacaktır.

Kıyaslama Yapmak

Sadece öğrenme sürecini yavaşlatmakla ve geciktirmekle kalmayıp psikolojik olarak da yorulmanıza ve kendinizi yetersiz hissetmenize neden olacak bir hatadır. Hatta özgüveninizi bile düşüreceği için bütün süreç boyunca sizi aşağıya çekecektir. Bu sebeple diğer yazılımcılarla kıyaslamayı ve öğrenme şeklinizi keşfetmeniz, öğrenme sürecinizi ve eğrinizi keskinleştirecek ve sizi zirveye taşıyacaktır.

Kararsızlık

Kararsızlık aslında öğrenme sürecinden çok başlama konusunda insanları geride bırakan bir hatadır. İnsanlar forumlarda hangi programlama dilini öğrenmeliyim, hangi programlama diliyle başlamalıyım gibi konularda sayfalarca tartışamaya giriyor. Ancak bunun aslında içi boş bir tartışma olduğunun farkında değiller. Birini öğrenince diğerini öğrenmek de çok fazla zamanımızı almıyor. Sadece birini seçin ve başlayın!

Acele Etmek

Bir programlama dili öğrenilirken acele etmek büyük bir hatadır. Çoğu insan öğrenme sürecini hızlı hızlı bitirip ortaya bir an önce bir ürün koymak ister. Ancak bu şekilde verimli bir öğrenme süreci gerçekleştirilemez. Acele etmenin sonucunda öğrenilmek istenen bilgilerin belli başlı noktaları kaçırılabilir ya da yeterli kadar pratik ve uygulama yapmadığımız için akılda kalıcı bilgiler elde edilemez.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.