Öğrenci Kariyeri Banner

Yaz Aylarınızı Verimli Geçirmenizi Sağlayacak 5 Kitap Önerisi

Yaz Aylarınızı Verimli Geçirmenizi Sağlayacak 5 Kitap Önerisi

Yaz ayları kişinin kendini dinlemesi, sorgulaması, dinlendirmesi ve motive edip yeni başlangıçlar yapabileceği bir fırsattır. Bu bağlamda yaz aylarınızı verimli geçirip içerisinde hayatınızı yönlendirmeye yardımcı tavsiyeler bulabileceğiniz 5 kitabı sizler için listeledik.

 

  • Outliers (Çizginin Dışındakiler) Bazı İnsanlar Neden Daha Başarılı Olur? - Malcolm Gladwell

Başarılı insanlar hakkında anlatılan bir hikâye vardır; onların zeki ve hırslı oldukları söylenir. Outliers’te Malcolm Gladwell başarının gerçek hikâyesinin bundan çok farklı olduğunu ve bazı insanların neden başarılı olduğunu anlamak için, bunların çevrelerine daha dikkatli bakmamız gerektiğini iddia ediyor. Mesela aileleri, doğum yerleri ve hatta doğum tarihleri… Başarının hikâyesi başta göründüğünden daha karmaşık ve çok daha ilgi çekici.

 

  • Simyacı - Paulo Coelho

Bir büyük Doğu klasiği olan Mevlâna'nın ünlü Mesnevî'sinde yer alan küçük bir öyküden yola çıkarak yazılan bu roman, İspanya'dan kalkıp Mısır piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun öyküsü. Ama aynı zamanda bir "nasihatnâme"; "Yazgına nasıl egemen olacaksın? Mutluluğunu nasıl kuracaksın?" gibi sorulara yanıt arayan bir yaşam kılavuzu.

  • Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupery

Küçük Prens, dünyada başka dillere en çok tercüme edilen 3. kitap olmasının yanı sıra, Fransa’da 20. yüzyılın en iyi kitabı olarak seçilmiştir.  Her okunduğunda farklı dersler çıkartılan Küçük Prens, bize hayatta sahip olduklarımızın kıymetini bilmeyi öğretiyor. “İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez"

  • Ölü Ozanlar Derneği - Nancy H. Kleinbaum

Ölü Ozanlar Derneği, anı yaşamanın ve hayatı olağanüstü kılmanın inceliklerini anlatan bir hikaye. Hayatın karmaşasına ve yoğunluğuna kapılıp giderken, bize bu dünyada ayrılan zaman da yavaş yavaş tükenmekte. Eser anı yaşamanın ve hayatın güzelliklerinin farkına nasıl varabileceğimizi anlatan bir yaşam kılavuzu.

 

  • Bir Ömür Nasıl Yaşanır? – İlber Ortaylı

Bir Ömür Naıl Yaşanır, yediden yetmişe herkesin faydalanacağı,  İlber Ortaylı'nın bilge şahsiyetinden ve yaşam tecrübesinden süzülen tavsiyelerden oluşan bir eser. İlber Ortaylı bu kitapta, bir insanın, çocukluktan itibaren hayatın hemen her alanında ihtiyaç duyacağı çözümleri nasıl bulabileceğini örnekler vererek anlatıyor.

 Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri ekibi yazarlarından Nur ERLER tarafından oluşturulmuştur.


Nur  Erler

Kitaplara kulak ver, yıllar önce yazılmış o sözcüklerin sana anlatacak çok şeyi var. Giresun Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.